Новости. Дістатися аптеки та пошти: у громаді на Харківщині запустили соціальний автобус

Суспільне UA, 08.08.2022.

У селі Польова Харківської області запрацював соціальний автобус. Безкоштовно дістатися можна в селище Пересічне, де розташовані пошта, аптека та соцустанови.

Організувала маршрут гуманітарна місія "Проліска", розповів Суспільному голова Солоницівської громади Андрій Литвинов.

"Війна розпочалася, п’ять місяців просто сиділи. Нікуди нам не можна було їздити. Я — соціальна працівниця, мені підопічним потрібні медикаменти. А мені ніде їх взяти. І так перебивалися, просили, щоб привезли хоч якісь медикаменти", — каже жителька Польової Ганна Пих.

Перевізники відмовляються обслуговувати маршрут, розповідає Литвинов.

"По-перше, віддалена відстань і невелика кількість населення, яка може ним користуватися. І незадовільний часто стан доріг", — пояснює причини Литвинов.

За його словами, автобуси хотіли придбати власні, але не встигли до повномасштабного вторгнення Росії. Організувати перевезення попросили гуманітарну місію "Проліска". З 2014 року вони організовували подібні маршрути на Донбасі.

"Є значний запит на подібний вид гуманітарної допомоги, і ми будемо співпрацювати з іншими громадами в контексті, зокрема, транспортної підтримки і нових соціальних маршрутів", — розповів керівник гуманітарної місії на Харківщині Павло Артьомов.

У Пересічному автобус чекає на людей близько чотирьох годин, після — повертається до Польової. Курсує автобус раз на тиждень.

URL оригинала: https://suspilne.media/268942-distatisa-apteki-ta-posti-u-gromadi-na-harkivsini-zapracuvav-socialnij-avtobus/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.