Новости. На Південному вокзалі у Харкові посилили заходи безпеки: як перевіряють багаж

Суспільне UA, 16.08.2022.

Перевірка багажу через сканери на залізничному вокзалі у Харкові не має затримувати пасажирів більш ніж на п'ять хвилин, каже директор філії "Вокзальна компанія" АТ "Укрзалізниця" Леонід Лобойко.

Систему перевірки багажу пасажирів поїздів далекого сполучення запустили у Харкові 16 серпня, повідомляє кореспондент Суспільного. Перевірятимуть багаж пасажирів, які виїжджають з Харкова. Найбільший потік очікують між 19:00 до 21:00, говорить Лобойко.

"Практично затримок немає. Сподіваємося, що тут буде до п'яти хвилин, не більше", — сказав він.

За словами Лобойка, в середньому на добу перевірятимуть до 3 тисяч пасажирів поїздів — усі вони відправлятимуться з першої платформи.

З 9 червня сканери працюють на вокзалі "Київ-Пасажирський".

"За цей час ми вже напрацювали систему і вирішили перейти до Харкова з урахуванням того, що Харків сьогодні перебуває на передовій. Ми сьогодні вночі це почули особисто. Перше: це для безпеки інфраструктури, друге — для безпеки самих пасажирів, і тих, які їдуть, і тих, які будуть їхати", — сказав Лобойко.

За його словами, з червня під час перевірок на столичному вокзалі виявили близько 9 тисяч заборонених предметів, переважно — зброю: "І патрони, і автомати, і гранати, і пістолети, ножі. Для того, щоб не пропустити такі предмети, вирішено було зробити це по Харкову".

"Якщо це людина не військова, поліція дивиться, запитує документи, направляє у поліцейське відділення і там вирішує, що робити. Якщо це військовий, то викликають з комендатури спеціалістів", — пояснює Лобойко.

За його словами, досвід перевірок на вокзалі Києва показав, що на вокзалі стало "більше дисципліни".

Що відомо

  • 15 серпня "Укрзалізниця" попередила про посилення заходів безпеки на залізничному вокзалі у Харкові. Там встановили комплексну систему огляду багажу пасажирів: два стаціонарні металошукачі, два рентгено-телевізійні інтроскопи та ручні металодетектори. Потрапити до вокзалу можна лише через центральний вхід. Потяги відправлятимуться з першої платформи. Залізничники просять приїжджати на вокзал на годину раніше, щоб врахувати огляд багажу.
URL оригинала: https://suspilne.media/271622-na-pivdennomu-vokzali-u-harkovi-posilili-zahodi-bezpeki-ak-pereviraut-bagaz/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.