Новости. Укрзалізниця відремонтувала та випустила на маршрут другий електропоїзд Skoda

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 23.08.2022.

Укрзалізниця продовжує програму системного оновлення пасажирського парку та покращення комфортності міжрегіонального сполучення. Так, завершено та випущено на маршрут другий двоповерховий поїзд Skoda.

З 23 серпня 2022 року в тестовому режимі поїзд курсуватиме на маршруті Київ — Рівне — Луцьк. Це буде перший швидкісний маршрут, який з’єднає Рівне та Луцьк зі столицею України.

З Києва поїзд №755/756 Київ — Луцьк — Київ вирушатиме щодня, крім середи, о 07:25, прибуватиме в Рівне об 11:54 та до Луцька о 13:12. У зворотному напрямку поїзд теж курсуватиме щодня, крім середи. Вирушатиме з Луцька о 15:20, з Рівного о 16:25 та прибуватиме до Києва о 20:42.

«Це вже другий двоповерховий електропоїзд Skoda, який ми відремонтували та повернули на маршрут. До цього ці поїзди п’ять років не експлуатувалися, оскільки потребували значного ремонту. Та я вірю, що такі поїзди не повинні простоювати під забором, адже це понад 40 тис. додаткових комфортних місць для пасажирів щомісяця», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Ремонт шестивагонного електропоїзда чеського виробництва Skoda здійснювався на ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» АТ «Укрзалізниця».

Також до ремонту поїзда була залучена чеська компанія-виробник. Зокрема, чеські фахівці виконали ремонт моторних візків, гальмівного обладнання та інших вузлів електропоїзда.

Виконано ремонт екіпажної частини поїзда, гальмівного обладнання, всіх систем життєзабезпечення поїзда. Також оновили інтер’єр: замінили покриття підлоги, перетягнули крісла, замінили вікна, відновили лакофарбове покриття внутрішніх панелей та провели багато інших робіт.

Поїзд обладнаний розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами. Також у поїзді є кафе, онлайн-бібліотека та QR-коди для зворотного зв'язку щодо якості перевезень.

Нагадаємо, у грудні 2021 року перший поїзд вийшов з ремонту на КЕВРЗ та був запущений маршрутом до Львова. Наразі він курсує зі столиці до Чернігова та Вінниці.

Довідково

Два поїзди Skoda EJ675 було придбано перед чемпіонатом з футболу Євро-2012. Відтоді їх повноцінний капітальний ремонт не проводився. Зазначені електропоїзди є двосистемними (курсують електрифікованими дільницями на постійному та змінному струмі), кожен складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км/год.

URL оригинала: https://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/586625/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
Единицы ПС:   EJ675-02

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.