Новости. На Харківщині зробили тимчасову переправу замість зруйнованого мосту (фото)

Информационное агентство "Status Quo", 20.09.2022.

На Харківщині почалося відновлення інфраструктури, раніше зруйнованої російськими окупантами. В одній із громад Ізюмського району було влаштовано тимчасову переправу через річку. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Міст розташований на автодорозі, якою проходять важливі логістичні маршрути, необхідні для постачання до звільнених населених пунктів гуманітарної допомоги та будівельних матеріалів. Фахівці держпідприємства "Дороги Харківщини" розпочали відновлювальні роботи вже наступного дня після деокупації території. Дорожники працювали цілодобово, що дозволило навести тимчасову переправу за три дні. На будівництві було задіяно 15 одиниць дорожньої техніки та 25 робітників.

Фото 1 | Фото 2 | Фото 3 | Фото 4 | Фото 5

Окупація Ізюмського району розпочалася через кілька днів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Протягом останніх кількох місяців частина громад району перебувала під контролем військ РФ. Інфраструктура окупованих територій була значною мірою зруйнована. Під час наступальної операції ЗСУ, що стартувала 6 вересня, вся територія району була повністю звільнена від окупантів. У населених пунктах району одразу почалося відновлення цивілізованого життя з електро- та водопостачанням, мобільним зв'язком та інтернетом. Зокрема, мер Ізюма Валерій Марченко анонсував відновлення у місті електропостачання у стислий термін.

У звільненій Балаклії Ізюмського району проводяться роботи з відновлення газопостачання. Фахівцям АТ "Харківгаз" вдалося повернути газ ще на кілька вулиць міста. Наразі без газу у місті залишається не більше 10% абонентів.

Відновленню газопостачальної інфраструктури заважають залишені окупантами міни і боєприпаси, що не розірвалися. Продовжується поетапне розмінування саперами ДСНС газової інфраструктури. Після цього спеціалісти обстежують газорозподільну систему для подальшого відновлення.

У селі Шевелівка пошкоджені газопроводи були наповнені рідиною. Таким чином, окупанти намагалися унеможливити використання енергоресурсів жителями окупованих громад Харківщини.

Нині Ізюмському районі існують значні проблеми з транспортом. В Ізюмі окупантами було підірвано залізничні мости, що ведуть до міста, зараз вони непридатні для експлуатації.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/20.09.2022/na-xarkivshhini-zrobili-timcasovu-perepravu-zamist-zruinovanogo-mostu-foto
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.