Новости. Тролейбусний маршрут №35 — відновлено. Комунальники змогли полагодити контактну лінію, що перебили окупанти

Газета "Харьковские известия", 07.12.2022.

До війни тролейбусний маршрут №35 був одним із найпопулярніших у Харкові. Він сполучав Північну Салтівку та район Одеської, і щодня ним користувалися сотні містян. Однак ще на початку війни окупанти перебили всю контактну лінію й рух тролейбусів зупинили. 6 грудня цей маршрут нарешті відновили. Завдяки чому вдалося вирішити й інші транспортні проблеми в місті.

Тепер у Харкові відроджуються навіть найбільш постраждалі райони, кажуть місцеві. І хоча про жахи війни на Північній Салтівці й досі нагадують обпалені та зруйновані багатоповерхівки – сюди нарешті повертається життя. Усе більше людей, відкритих крамниць, а найголовніше – запускається інфраструктура.

КОСТЯНТИН, ХАРКІВ’ЯНИН
Дивіться, я проживаю тут із травня-місяця. І спочатку було дуже важко, тому що взагалі нічого не ходило. Ходило все до зупинки «Океан». І звідтіля пішочки треба було йти, зараз уже ситуація покращується. Є багато маршрутних транспортів – автобусів, тролейбуси почали запускати, тому вже краще. Тут ще досить мало людей проживає, але потроху йдемо до перемоги, люди повертаються, місто оживає.

Із 6 шостого грудня тут почав курсувати ще і 35-й тролейбусний маршрут, що сполучатиме Північну Салтівку та вулицю Одеську. Поки що, ним запустили 7 одиниць транспорту. Фахівці згадують: майже вся контактна лінія була зруйнована ще на початку війни. А відновити її вдалося лише після того, як ворог припинив щодня гатити по місту.

ЛАРИСА КУЛІКОВА, НАЧАЛЬНИК СЛУЖБИ РУХУ КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
На сегодняшний день восстановлена троллейбусная линия по улице Гвардейцев Широнинцев, по улице Валентиновской до Натальи Ужвий. Это порядка 6 километров.

Завдяки цьому, пояснює Лариса Кулікова, вдалося не лише відновити 35-й маршрут, а й перевести тролейбуси з автономним ходом, що раніше тут курсували, – на інші.

ЛАРИСА КУЛІКОВА НАЧАЛЬНИК СЛУЖБИ РУХУ КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
На которых еще не восстановлена контактная сеть. Это все позволяет не только улучшить пассажироперевозки района Салтовки, но также и других районов нашего города. Пассажиропоток у нас возрастает буквально с каждым днем. И это, конечно же, требует решения транспортных проблем.

Зокрема 31-м маршрутом тепер курсуватимуть тролейбуси, які раніше Харків отримав від чеських партнерів.

АНДРІЙ ТКАЧЕНКО ВОДІЙ
Этот троллейбус – он наполовину автобус, тут стоит дизель-генератор, который вырабатывает электроэнергию. То есть, если не будет электроэнергии – запускается дизель-генератор и троллейбус продолжает дальше движение. Не важно, обрыв провода, либо ДТП, которое под проводами – в любом случае человек доберется до пункта назначения в любое время.

Та зараз неможна забувати і про безпеку, особливо мешканцям районів, які розташовані на околиці, адже війна триває. Тож, акцентують фахівці, встановили на Салтівці ось такі зупинки, де люди можуть перечекати повітряну тривогу та пригадати правила безпеки на дорогах.

URL оригинала: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/trolejbusnyj-marshrut-35-vidnovleno-komunalnyky-zmohly-polahodyty-kontaktnu-liniiu-shcho-perebyly-okupanty/
Разделы по теме:
Рубрики:   Троллейбус
Единицы ПС:   Богдан-Т70117 #2625, Škoda 24Tr #2801
Городские маршруты:   Тб31, Тб35
Конечные городских маршрутов:   Північна Салтівка
Улицы и площади:   вулиця Гвардійців-Широнинців

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.