Новости. Харківський аероклуб майже знищено ракетними ударами

Информационное агентство "Status Quo", 22.12.2022.

Харківський аероклуб імені Гризодубової майже знищено ракетними ударами РФ. Про це розповіли у клубі, підбиваючи підсумки 2022 року.

За словами керівництва клубу, протягом року по ньому чотири рази завдавалися масовані ракетні удари, і це не враховуючи безліч дрібних влучань. За попередніми оцінками, збитки становлять понад 30 мільйонів гривень. Лише деяку приватну техніку вдалося евакуювати. Інфраструктура та авіапарк аероклубу майже повністю зруйновані.

По території аеродрому в Коротичі, де й розташовується аероклуб, росіяни з початку вторгнення били кілька разів. Першого удару вони завдали 3 березня 2022 року - це був авіаналіт. Інфраструктура аеродрому та літаки були приведені в неробочий стан. Важко було й з людьми. Частина колективу Харківського аероклубу евакуювалася з міста, хтось не виходив із дому, хтось узяв до рук зброю та пішов захищати рідну землю від загарбників. Частина керівного та льотно-інструкторського складу переїхала на аеродром "Коротич" на постійній основі - територія вимагала постійного нагляду, охорони, до того ж почали виникати окремі питання сприяння обороні України, з якими колектив почав допомагати.

На початку літа у ворожих пабликах пройшла інформація, нібито на аеродромі "Коротич" зосереджено серйозну військову техніку. Буквально за кілька годин по аеродрому було випущено чотири ракети. На щастя, обійшлося без жертв, але від ударів утворилися 6-метрові вирви. Через деякий час ворог завдав трьох ракетно-артилерійських ударів по вже зруйнованій інфраструктурі аеродрому. Два пошкоджені ангари були зруйновані повністю, а разом із ними – і вся авіаційна техніка – а це легкі спортивні та тренувальні літаки. Аеродром "Коротич" пережив новий, четвертий удар у День захисників та захисниць України: ракетами по ньому вдарили 14 жовтня. П'ять ракет вразили територію аеродрому. Люди дивом уціліли.

Урочисте відкриття Харківського аероклубу відбулося 1 січня 1925 року. За майже сторічну історію на його базі льотну майстерність опанували тисячі пілотів, парашутистів, вертолітників, планеристів, авіамоделістів – вони ставали майстрами спорту, чемпіонами та рекордсменами України, Європи та світу. Тепер керівництво аероклубу зазначило, що на даний момент у них немає плану і перспектив збереження та відродження аеродрому. Але керівництво Пісочинської селищної ради звернулося до голови Товариства сприяння обороні України із запитом щодо плану відновлення інфраструктури та працездатності аероклубу.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/22.12.2022/xarkivskii-aeroklub-maize-znishheno-raketnimi-udarami
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.