Новости. Тест-драйв Старлінків на Укрзалізниці: незабаром українці зможуть користуватися якісним інтернетом під час поїздок в Інтерсіті

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 17.01.2023.

Укрзалізниця завершила тестування системи Старлінк на маршрутах поїздів Інтерсіті. Проєкт реалізується за підтримки команди Мінцифри та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Його головна мета — встановлення терміналів на всіх поїздах швидкісного сполучення та забезпечення пасажирів якісним інтернетом під час усієї подорожі. Минулого тижня голова правління Укрзалізниці Олександр Камишин та віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров протестували, як працює інтернет на Старлінках у польових умовах.

"Укрзалізниця прагне покращувати сервіс для пасажирів навіть під час повномасштабного вторгнення. Інтернет — одна з найбільш важливих і очікуваних пасажирами послуг. Ми вдячні командам Мінцифри та Мінінфраструктури за допомогу в реалізації цього проекту. Далі ми плануємо розпочати процес встановлення обладнання й орієнтуємось на те, щоб до кінця року інтернет через Старлінк став доступним для пасажирів усіх поїздів Інтерсіті+. Результати, які були зафіксовани під час нашої розмови з віцепремʼєр-міністром Михайлом Федоровим, насправді, дуже круті", — зазначив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

Під час подорожі за маршрутом Київ — Харків середня швидкість інтернету на порт становила 65,7 мбіт/с, а безперебійний доступ в інтернет вдалось забезпечити на 96,7% маршруту.

“У SpaceX стверджували, що Старлінки потрібно використовувати лише у фіксованому місці. Але разом з Укрзалізницею команда Мінцифри переконалася, що термінали працюють і під час руху. Тому зараз ще активніше впроваджуємо прогресивні ідеї та шукаємо нестандартні застосування Старлінків. Мінцифра вже передала Укрзалізниці 450 терміналів, а на початку лютого доставимо ще одну партію, щоб українці могли користуватися Wi-Fі під час поїздок. Це вкотре доводить, що Україна — найкраще місце для прогресивних технологічних рішень”, — зазначив Михайло Федоров.

Нещодавно Україна отримала нову, найбільшу партію Старлінків від Польщі. 8 тисяч терміналів відправили військовим, до "Пунктів незламності", на підтримку енергетичної та соціальної сфери. Частину з них — на потреби Укрзалізниці, зокрема і для підключення Wi-Fі у потягах, фортецях та "Пунктах незламності" на залізничних вокзалах.

Нагадаємо, що під час повномасштабної війни Україна стала однією з країн з найбільшою кількістю Старлінків. Термінали дають змогу критичній інфраструктурі продовжувати працювати навіть у надскладних умовах, а нашим військовим — отримувати конкурентну перевагу над ворогом.

URL оригинала: https://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/591856/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Комментарии

clone of akirich
18.01.2023 13:45
Ахаха. Ну-да, ну-да, до 100 Мбит\с. Если повезет с погодными условиями, а не как сейчас:



Клиент в этой сети один, параллельной нагрузки нет (так еще ниже). Из вмешательств - дождь, а так дает скорость до 60 мбит на прием, и 10 на отдачу. Хорошо если приемный комплект будет один на вагон, а не на состав.

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.