Новости. У Харкові з'явився унікальний автомобіль (фото, відео)

Информационное агентство "Status Quo", 21.02.2023.

У Харкові з'явився унікальний автомобіль. Нідерланди передали місту машину для гасіння аеродромів, повідомили в обласному управлінні ДСНС.

Спецавтомобіль вміщує понад десять тонн води. Він може використовуватися на тих ділянках, де вода відсутня або недостатньо.

Техніку аеродромного гасіння та ще шість вантажівок передали 20 лютого.

За словами начальника Харківського гарнізону ДСНС Олександра Волобуєва, з початку війни, коли особовий склад гарнізону перевели на посилений режим несення служби, пожежної техніки, інвентарю та захисного бойового одягу не вистачало. Допомогу надавали благодійники, волонтери та держава. Але були потрібні ще автомобілі з великим об'ємом води та вогнегасних речовин, а також вантажні автомобілі для розбору завалів.

Розбір завалів ще тривалий час залишатиметься одним із основних видів роботи рятувальників. За даними харківського губернатора Олега Синегубова, у Харківській області пошкоджено або зруйновано близько 18 тис. будівель. Це житлові будинки, школи, лікарні, адмінбудівлі. Їхня кількість з кожним днем збільшується, оскільки війська РФ постійно обстрілюють міста та села регіону.

Нову техніку використовуватимуть під час аварійно-рятувальних робіт, доставки гуманітарної допомоги та гасіння вогню водою на великих та затяжних пожежах.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/21.02.2023/v-xarkove-poyavilsya-unikalnyi-avtomobil-foto-video
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.