Новости. Транспорт не курсував з початку війни: з Савинців до Балаклії запустили автобус

Суспільне UA, 10.03.2023.

Між деокупованим Савинцями та Балаклією на Харківщині відновили транспортне сполучення. Через початок повномасштабної війни та окупацію громадський транспорт не ходив понад рік.

Зараз автобус з Савинців виконує два рейси на день, говорить водій Віктор Обізний. Каже, пасажирів поки не багато, а витрати на паливо нині збільшились.

"Їздять близько 20-15 людей. Паливо подорожчало. До війни було 30, а зараз 50 гривень", — говорить водій.

Жителька Савинців Надія Таран каже, раніше, щоб доїхати до Балаклії, доводилось наймати автівку.

"24 гривні коштував квиток на автобус, зараз — 30 гривень. А як перевізник брав 300-200 гривень, різні суми були. Це зараз як знахідка", — розповідає Надія.

До повномасштабної війни з Савинців до Балаклії автобус їздив чотири рази на день, розповідає голова Савинської військової адміністрації Оксана Супрун.

За її словами, нині це єдиний маршрут, який вдалося запустити в громаді. Поки немає інших, цей автобус за потреби заїжджає до віддалених сіл.

"Старости збирають попит на місці. А потім на певний день, якщо є 7-10 людей, які хочуть їхати з віддаленого населеного пункту, то навіть зараз без щоденного подовження щоденного графіка, можемо здійснити виїзди. Ми узгоджуємо час. У будь-якому випадку він виїде о сьомій годині з Савинців, але, наприклад, о 06:45 він забере в Залимані людей і поїде далі", — пояснює Супрун.

Окрім автобуса, доїхати до Балаклії можна електричкою, яку запустили у вересні 2022 року, говорить начальниця Савинської адміністрації.

Супрун говорить, зараз веде перемовини з благодійними фондами, щоб ті допомогли запустити додаткові автобусні рейси.

URL оригинала: https://suspilne.media/410529-transport-ne-kursuvav-z-pocatku-vijni-z-savinciv-do-balaklii-zapustili-avtobus/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.