Новости. Рік, як транспорт Харкова почав курсувати під час війни: скільки трамваїв, автобусів та тролейбусів виходять на маршрути

Суспільне UA, 16.05.2023.

16 травня виповнюється рік, як міський електротранспорт та автобуси відновили роботу у Харкові після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Транспорт у Харкові весь цей час курсує безплатно.

За словами директора Салтівського трамвайного депо Владислава Приймака, комунальникам вдалося охопити автобусним, трамвайним та тролейбусним сполученням майже вже місто: "Неохоплені — дуже побиті ділянки трамвайного відділу".

"Працює 62 трамваї на дев'яти маршрутах, ми відновлювали рухомий склад. Нині у Харкові 29 тролейбусних маршрутів, на них працює 116 тролейбусів. З автобусами було непросто, але в міру того, як ми зашивали вибиті шибки, як містяни поверталися, робота зростала, і нині працює 90 автобусів на 44 маршрутах", — розказав Приймак.

За його словами, зі 150 автобусів Karsan близько 120 мали пошкодження різного ступеню, три повністю згоріли: "Близько 100 вже працюють на маршрутах. Є подаровані Чехією, Німеччиною автобуси, це близько 10 автобусів".

Близько 40 трамваїв відновленню не підлягають, сказав директор Салтівського трамвайного депо.

"У Салтівському депо до війни працювали 960 людей, сьогодні — близько 500. Зарплата меншою не стала", — говорить Владислав Приймак.

Близько 30 мільйонів в місяць потрібно для роботи підприємства, каже директор депо.

"Ми забезпечуємо мінімум тих потреб, які потрібні для роботи. Якщо мислити про розвиток, то в цих фінансових умовах — не вдасться. Ми єдине місто, яке цілий рік тримає безплатний проїзд. Близько 20 автобусів ще можливо було б відновити, але це значні вкладення. Зараз це зробити не вдасться. Плюс 16 тролейбусів, десь 30 трамваїв можна відновити, потрібні капіталовкладення", — сказав Владислав Приймак.

URL оригинала: https://suspilne.media/477718-rik-ak-transport-harkova-pocav-kursuvati-pid-cas-vijni-skilki-tramvaiv-avtobusiv-ta-trolejbusiv-vihodat-na-marsruti/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус, Автобус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.