Новости. У харківському метро з'являться "поїзди-труби"

Медіа-група "Об'єктив", 19.05.2023.

Європейський інвестиційний банк оголосив тендер на потяги-труби для харківського метрополітену. Про це повідомляють на сайті європейських держзакупівель TED.

За умовами тендеру, постачальник має виготовити і передати в метро Харкова 8 п'ятивагонних "поїздів-труб", тобто поїздів, якими можна переходити з вагона у вагон. У тендер також входять запчастини, витратні матеріали та інструменти для обслуговування нових потягів.

Вартість контракту - 45 млн євро без ПДВ, заявки приймаються до 26 червня. Поставити вагони переможець тендера має протягом 2,5 років.

До вторгнення передбачалося, що новий рухомий склад для метро Харкова закуплять у Китаї. У тендері 2020 року брали участь дві компанії - Крюківський вагонобудівний завод (Полтавська область) і CRRC Corporation Limited (Китай). Виграли тендер китайці, пізніше Європейський інвестиційний банк схвалив результати тендера. Крюківський вагонобудівний завод не погодився з результатами тендера і подав скаргу до комітету Європейського інвестиційного банку, але її відхилили. Однак підписання контракту так і не відбулося, в тому числі - через пандемію коронавірусу.

Оновлення вагонів метро і будівництво нових станцій у Харкові - "Одеської" та "Державінської" - кредитували Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк. Загальна сума інвестицій становила 320 мільйонів євро. Проєкт не заморожений. У травні цього року міський голова Ігор Терехов сказав, що фінансові установи продовжують підтримувати проєкт, кредит є, а щодо закупівлі рухомого складу також усе "просувається за планом". Єдина зміна в плані - рішення побудувати Олексіївське депо під землею.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/19.05.2023/u-xarkivskomu-metro-zyavlyatsya-poyizdi-trubi
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро
Линии метро:   Олексіївська лінія

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.