Новости. «Армія відновлення». Як у Харкові безробітних залучають до соціально корисних робіт (відео)

Газета "Харьковские известия", 26.05.2023.

Це Харківське тролейбусне депо №3. Через війну воно працює лише на третину. Хоча машини справні і готові виходити в рейс.

“На цей час у нас працює щоденно 28 тролейбусів на лінії. Якщо брати, то на початку війни у нас працювало в три рази більше тролейбусів. Зараз залишилось лишень 28. Територія підприємства дещо постраждала від прильотів, які тут були минулого року. Значна кількість скління будівель від вибухової хвилі постраждала. Значні обсяги робіт проводились з прибирання після цих випадків”, – розповідає ДИРЕКТОР КП «ТРОЛЕЙБУСНЕ ДЕПО №3» ОЛЕГ БОЛДИРЄВ.

Зараз депо з центром зайнятості уклади своєрідну угоду, щоб ті, хто стоять на обліку в пошуках роботи могли долучитись до Армії відновлення. Це коли безробітні можуть стати до суспільно корисних робіт. Олександр тут працює вже 3-й місяць. Розповідає, це краще, ніж вдома сидіти без роботи.

“Раніше в цьому ДЕПО я працював контролером. Так як зараз безплатний проїзд, роботи як такої для мене не знайшлося, потрапив до центру зайнятості, а так як потрібна така робота, ну що ж , – робимо її”, – розповів ОЛЕКСАНДР ПЛАСТУН, ЯКИЙ ВИКОНУЄ СУСПІЛЬНО КОРИСТНІ РОБОТИ В РАМКАХ ПРОЕКТУ «АРМІЯ ВІДНОВЛЕННЯ».
“У нас працює на цей час 6 працівників за цією програмою. Вони зайняті в прибиранні, підготуванні до ремонтних робіт, зайняті і на підготовці рухомого складу до ремонту, до відновлювальних робіт. Працівниці у нас працюють вже 3-й місяць. Ми уклали договір і він у нас продовжений ще до 14 липня. Далі сподіваюсь, що ця програма буде тривати, бо роботи достатньо. І роботу ми можемо надати цим людям, які втратили роботу. До речі, це наші колишні працівники, які працювали кондукторами. Зараз вони не працюють через тимчасово безоплатний проїзд у місті. І щоб їх підтримати, вони стали на облік до центру зайнятості і через цю програму отримали роботу в нашому депо”, – наголосив ДИРЕКТОР КП «ТРОЛЕЙБУСНЕ ДЕПО №3» ОЛЕГ БОЛДИРЄВ.

Кожна людина, яка залучається до суспільно корисних робіт, а це не лише комунальні підприємства, отримує мінімальну заробітну плату – 6700 гривень.

“На сьогоднішній день по Харківській області залучено вже майже 4300 осіб до суспільно корисних робіт. На заробітну плату цим людям витрачено 24 мільйони майже гривень. По місту Харкову майже 600 осіб працює і на державних підприємствах, і комунальних підприємствах, і громадських організаціях. Роботи, які виконують ці люди, це і ліквідація наслідків руйнування, які вчинені завдяки агресії. Це і волонтерська діяльність, це й допомога людям у вирішенні там якихось питань: там що треба розібрати завали, щось треба зробити, там помити, почистити, прибрати територію. Ось такі різні види діяльності. У нас передбачено по Харківській області ще майже 20 мільйонів, які існують для організацію таких робіт. Кошторисом передбачені. Якщо буде ще потреба, то будемо просити в державному центрі зайнятості”, – ВОЛОДИМИР МІНЕНКО ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ.
URL оригинала: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/armiia-vidnovlennia-iak-u-kharkovi-bezrobitnykh-zaluchaiut-do-sotsialno-korysnykh-robit-video/
Разделы по теме:
Рубрики:   Троллейбус, Город и область
Единицы ПС:   Škoda 14Tr17/6M #3105, ЛАЗ-Е301D1 #3205, ЛАЗ-Е301D1 #3206, ЛАЗ-Е301D1 #3208, ЛАЗ-Е301D1 #3210, ЛАЗ-Е301D1 #3214, ЛАЗ-Е301D1 #3224, ЛАЗ-Е301D1 #3225, ЗИУ-682Г-016-02 #3339, ЛАЗ-Е183А1 #3410, Богдан-Т70117 #3614, Богдан-Т70117 #3620
Перевозчики:   КП "Тролейбусне депо №3"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.