Новости. Трьох залізничників із Куп'янська судитимуть за логістику для окупантів

Kharkiv Today, 13.06.2023.

Залізничники влаштувалися у фейковий підрозділ загарбників. Обвинувачені знаходяться під вартою.

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно трьох колишніх співробітників регіональної філії компанії "Укрзалізниця", які працювали на російських окупантів. За даними слідства, під час окупації колаборанти влаштувалися до так званого виробничого підрозділу "Купянск-Южная дистанция пути", який створили загарбники.

Зокрема, 37-річний залізничник став "заместителем начальника дистанции по искуственным сооружениям", 30-річний чоловік — "заместителем начальника дистанции по текущему содержанию пути", їхній 43-річний колега обійняв посаду "главного инженера". Обвинувачені займалися організацією роботи "підрозділу" та допомагали окупантам поставляти на захоплені території свою техніку.

"Всі вони сприяли постачанню військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до окупованих територій Харківщини. Також чоловіки забезпечували виконання планових завдань, поставлених окупаційною владою, та здійснювали контроль щодо ходу виконання капітального будівництва об'єктів регулювальних робіт", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо трьох залізничників склали за ч.1 ст.28 і ч.1 ст.111-2 (пособництво державі-агресору, вчинене групою осіб без попередньої змови) Кримінального кодексу України. зр

Як писав KHARKIV Today, двоє колишніх співробітників "Укрзалізниці" допомагали російським окупантам відновлювати залізничне сполучення з окупованою на той час частиною Харківської області. Вони ховалися від слідства у Чернівцях та на Харківщині, але їх викрили.

URL оригинала: https://2day.kh.ua/ua/kharkow/trokh-zaliznychnykiv-iz-kupyanska-sudytymut-za-lohistyku-dlya-okupantiv
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.