Новости. Посадовці з Харківської філії "Укрзалізниці" розкрадали нові залізничні рейки для колій у прифронтових районах — СБУ

Суспільне UA, 05.07.2023.

На Харківщині викрили двох працівників "Укрзалізниці", які, на думку слідства, розкрадали нові залізничні рейки, що призначалися для пошкоджених колій у прифронтових районах області. За інформацією СБУ, це могло зірвати постачання військової техніки на фронт.

Про це повідомив речник облуправління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

"До організації схеми причетні керівник одного зі структурних підрозділів регіональної філії держпідприємства та його заступник. Протягом травня 2022 року вони використовували для ремонту пошкоджених унаслідок російських обстрілів залізничних колій старі рейки, які вичерпали ресурс експлуатації", — йдеться у повідомленні.

Застарілі комплектуючі затримані отримували через "списання" їх як металобрухт для виготовлення протитанкових "їжаків", але загороджень не робили.

Нові рейки, за версією СБУ, використовували для виконання комерційних замовлень, за що отримували оплату готівкою: усього посадовці отримали 1,2 млн гривень.

Затриманим повідомили про підозри за трьома статтями кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 368.

Нині підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

URL оригинала: https://suspilne.media/522171-posadovci-z-harkivskoi-filii-ukrzaliznici-rozkradali-novi-zaliznicni-rejki-dla-kolij-u-prifrontovih-rajonah-sbu/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.