Новости. Ігор Терехов: Ми крок за кроком перейменуємо всі вулиці, пов’язані з рф

Офіційний сайт Харківської міської ради, 18.08.2023.

Рішенням позачергової сесії Харківської міської ради у місті перейменували низку об'єктів топоніміки, пов'язаних з росією.

Колишня вул. Оренбурзька носитиме ім'я братів Гипиків, вул. Маяковського - Миколи Хвильового, вул. Конєва стала бул. Гончарівським, а вул. Маршала Бажанова - вул. Чорноглазівською.

Колишній пров. Халтуріна перейменували у пров. Академіка Померанчука, вул. Цілиноградську - у вул. Мирослава Мисли, вул. Луб’янську - у вул. Лубенську, пров. Петрашівський - у пров. Петра Франка, пров. Плеханівський - у пров. Петинський, а вул. Молодої Гвардії стала вул. Добровольців.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що об'єкти топоніміки, пов'язані з рф, перейменовуватимуть і надалі.

«Частину вулиць ми називаємо на честь героїв, які загинули, захищаючи нас та нашу землю, частину - в пам'ять про українських діячів, а іншим повертаємо історичні назви, які змінили за радянських часів. Крок за кроком йтимемо в цьому напрямку», - підкреслив мер.

URL оригинала: https://www.city.kharkiv.ua/uk/news/igor-terekhov-mi-krok-za-krokom-pereymenuemo-vsi-vulitsi-povyazani-z-rf-54457.html
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область
Улицы и площади:   Гончарівський бульвар, вулиця Миколи Хвильового

Комментарии

clone of akirich
20.08.2023 18:18
То есть Плехановскую в Петинскую нельзя ибо в честь титулярного советника Якова Петина, а переулок можно. Топонимическая комиссия постаралась на славу, будет как с улицей трех К (Красноармейская, Конарева, Котляра).

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.