Новости. Укрзалізниця оголошує тендер на закупівлю 44 нових пасажирських вагонів

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 21.09.2023.

Укрзалізниця продовжує системно працювати над оновленням рухомого складу для перевезення пасажирів і оголошує новий тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів за кошти держбюджету. Ця кількість дасть змогу сформувати до 3 поїздів класу “Нічний експрес” повністю з нових вагонів: по 6-7 вагонів купейних (20 загалом), по 3 СВ (9 загалом) та в кожний склад потягу — по вагону, призначеному для перевезення пасажирів з інвалідністю (3 загалом). Також передбачена закупівля і 9 плацкартних вагонів (по 3 на потяг). Зазвичай “Нічні експреси” формувались лише з вагонів купе та СВ, але в оновленому форматі будуть додані й плацкартні вагони, щоб розширити можливості перевезення в найбільш соціально значущому сегменті.

Вагони будуть обладнані вакуумними туалетами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, електронними табло, кавоварками, а вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для комфортної посадки пасажирів на кріслі колісному. Крім того, двері пасажирських купе у купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів, передбачено також систему відеоспостереження.

Нові плацкартні вагони будуть закуплені вперше з 2008 року.

Минулого тижня Уряд ухвалив зміни до Порядку використання бюджетних коштів за програмою оновлення пасажирського рухомого складу. Ці зміни відображено в умовах тендеру, щоб залучити на нього виробників і забезпечити всі умови для результативної закупівлі — на відміну від минулого тендеру, який проводився згідно з попереднім Порядком. Загальна орієнтовна сума закупівлі становить 1 млрд 951 млн грн, а отримати нові вагони в рамках угоди Укрзалізниця планує до кінця 2025 року.

URL оригинала: https://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/618007/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.