Новости. Залізничники з Харківщини ремонтували побиті РФ колії старими рейкам, а нові продали за готівку — прокуратура

Суспільне UA, 22.09.2023.

На Харківщині судитимуть двох посадовців "Укрзалізниці", яких обвинувачують в організації схеми розкрадання майна, що призначалось для відновлення залізничних колій, пошкоджених внаслідок російських обстрілів.

Про це 22 вересня повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, мова йде про 59-річного керівника одного зі структурних підрозділів "Південної залізниці" та його 43-річного заступника: вони у травні 2022 року у документах писали, що використовують для ремонтів нові рейки, але слідчі встановили, що ремонтували пошкоджені обстрілами шляхи старими.

"Спочатку вони штучно завищували знос рейок, вилучених під час планових ремонтів залізничних колій Харківської області, оформлюючи старі, але ще відносно придатні рейки як брухт. Саме ці рейки потім використовували для ремонту пошкоджених колій після ворожих обстрілів", — повідомили в облпрокуратурі.

Рейки, що списали як брухт, передавали громадському об'єднанню для виготовлення "їжаків", однак слідство каже, що такого об'єднання не існує. За даними прокуратури, нові рейки, що мали використовувати для ремонтів, обвинувачені продали за 1,2 млн гривень готівкою.

"Вони прийшли до одного з приватних підприємств "з перевіркою" та повідомили, що фірмі необхідно провести ремонт підʼїзної колії. Ділки організували встановлення нових рейок для приватного підприємства, проте офіційно це не оформили. Замовлення виконувалось за готівковий розрахунок, кошти від якого йшли у кишеню ділків. Зловмисники наказали своїм підлеглим при встановленні нових рейок видалити болгаркою маркування на них, щоб у подальшому їх неможливо було ідентифікувати", — кажуть у прокуратурі.

Через незаконні оборудки посадовців "Укрзалізниці" спричинено майнову шкоду у розмірі майже 2,5 млн гривень.

Правоохоронці викрили начальника біля залізничного вокзалу у Харкові, а його заступника, який намагався втекти, у Кіровоградській області, повідомляє пресслужба.

Справу розглядатимуть у Харківському районному суді. 59-річному керівнику загрожує до 12 років позбавлення волі, його заступнику — до восьми років ув'язнення.

URL оригинала: https://suspilne.media/578371-zaliznicniki-z-harkivsini-remontuvali-pobiti-rf-kolii-starimi-rejkam-a-novi-prodali-za-gotivku-prokuratura/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.