Новости. Бажання – осилити невідоме

Газета "Харківський електротранспорт", 27.07.2002.

Ці невеличкі інтерв'ю наш робкор Н. Басюк взяла у двох учнів учбово-курсового комбінату ХКП "Міськелектротранс" і стосувалися вони питання вибору професії водія трамвая.

Їх відповіді сьогодні ми й пропонуємо вам, шановні читачі.

Роман МАЛЯР:

— Сам я з Лозової. Один син у мами. Дуже хотів поступити до Харківського національного авіакосмічного університету. В школі любив математику, фізику, захоплювався радіосправою, закінчив курси автолюбителів при автошколі. Можу водити як легковий, так і вантажний автомобілі. Є велике бажання мати вищу освіту, але немає коштів. У центрі зайнятості дали направлення на курси водіїв трамвая. Звичайно, для мене це — зовсім невідома справа, та перспектива бути водієм непростого, а пасажирського транспорту, захопила. Вірю, що руховик з мене вийде. Живу у гуртожитку, умови — нормальні. До навчання відношусь серйозно. До того ж викладачі в учбово-курсовому комбінаті такі, що соромно не розуміти те, чому вони навчають, і особливо В.А. Пентковський. Сподіваюсь, що осилю невідоме. Можливо, й вищу освіту здобуду. Поживемо-побачимо.

Юлія ЛЕГКА:

— До Харкова я приїхала з Сахновщинського району. Знаєте, хотіла б жити в своєму селі завжди і працювати там. Але ж роботи для мене немає. В 19 років хочеться навчатися. В школі в мене були лише хороші та відмінні оцінки. Мріяла бути бухгалтером чи економістом. Та коштів на моє навчання у батьків немає. І для багатьох малозабезпечених ця мета поки що недосяжна. Отож, в центрі з трудовлаштування мені запропонували освоїти професію водія трамвая. Згадала тоді, як я маленькою вперше їхала цим транспортом і як мені було радісно і приємно. Тож перспектива видалась цікавою. Поселили у благоустроєному гуртожитку, навчаюся уже більше місяця і мені подобається. Сподіваюся, що, можливо, з часом стану водити трамвай самостійно. Цьому запорука — моє бажання і старання чудових вчителів. Як і Роман, скажу: пробую осилити невідомо. Це дуже серйозно і привабливо.

№59-60 (5213-5214), 27 липня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.