Новости. Регіональній філії «Південна залізниця» компенсовано лише 33% витрат за перевезення пасажирів пільгових категорій

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 12.10.2023.

За 9 місяців 2023 року регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезено 1550,9 тис. пасажирів пільгових категорій на суму 36451,2 тис. грн. Місцеві органи влади, що є замовниками перевезень за соціальними тарифами, відшкодували перевізникові лише 32,7% від суми наданих з початку року послуг.

Так, за 9 місяців з місцевих бюджетів надійшло 11930,4 тис. грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні (з урахуванням погашення заборгованості за минулі роки), у тому числі:

  • по Харківській області – 3338,0 тис. грн;
  • по Полтавській області – 3124,4 тис. грн;
  • по Сумській області – 3311,6 тис. грн;
  • по Чернігівській області – 1927,4 тис. грн;
  • по Кіровоградській області – 229,0 тис. грн.

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» закликає держадміністрації у регіонах свого обслуговування до взаємовигідних партнерських відносин, які гарантують стабільні пасажирські перевезення у приміському сполученні. Наразі з місцевими органами влади укладено 93 договори на 2023 рік щодо компенсації за перевезення пільговиків приміськими поїздами. Укладання та виконання договорів на приміські пасажирські перевезення за соціальними тарифами спрямовано на поліпшення фінансового стану філії, яка і в умовах воєнного стану забезпечує стабільний рух пасажирів та вантажів.

URL оригинала: https://www.pz.gov.ua/podrobno/7749
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.