Новости. У Харківській міськраді не виключають повернення плати за проїзд у транспорті

Kharkiv Today, 11.10.2023.

У мерії прогнозують "важкий бюджет" на наступний рік. Утримання електротранспорту обходиться бюджету Харкова у 171 млн грн на місяць.

Харківський міський голова не виключає, що місто повернеться до платного громадського транспорту, бо доходи наступного року значно зменьшаться через те, що Верховна Рада забрала з місцевих бюджетів податок на зарплати фізосіб-військових.

"Поки у нас є мінімальна можливість, ми будемо утримувати. Коли не буде можливості, я скажу: переходимо на платний проїзд", — заявив мер міста Ігор Терехов.

За його словами, не зважаючи на матеріальні труднощі, невдовзі мерія оголосить тендер на будівництво першого в Україні підземного депо метрополітену на Олексіївці. Зараз триває тендер на закупівлю потягів для метро на 45 мільйонів євро, до кінця року планують оголосити ще один — на 17 вагонів.

У місті також є великий дефіцит трамвайних вагонів. На маршрут щодня виходять 65 вагонів, а потрібно ще 80. Тому трамвайні маршрути поступово дублюють автобусними, але автобусів теж не вистачає.

URL оригинала: https://2day.kh.ua/ua/kharkow/u-kharkivskiy-miskradi-ne-vyklyuchayut-povernennya-platy-za-proyizd-u-transporti
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Трамвай, Троллейбус, Автобус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.