Новости. Не забуваємо і поточного обслуговування

Газета "Харківський електротранспорт", 28.09.2002.

3 середини серпня триває реконструкція і капітальний ремонт трамвайної колії по вулиці Першої Кінної Армії. Тут задіяні значні матеріальні ресурси і людські сили, що дає можливість замінити вкрай зношені ділянки сталевого шляху й в кінцевому результаті поліпшити якість перевезення харків’ян на Новожановському напрямку.

Проте у той же час трудівники нашої служби активно займалися поточним обслуговуванням трамвайної колії. Чимало уваги було приділено установці стикових електроз’єднувачів. Від кінцевої станції "Лісопарк" до Міськпарку, по вул. Пушкінській та на інших ділянках колії таких було встановлено понад 1000. Це, безумовно, дасть можливість зменшити втрати електричного струму через нагрів й іскріння стиків. Варто зазначити, що електроз’єднувачі виготовили майстерні нашої служби. Роботи із їх встановлення будуть восени продовжуватися.

У рамках підготовки до роботи взимку колійники приділяють значну увагу стрілочним переведенням. Для їх профілактичного ремонту отримали кілька комплектів запчастин, до роботи вдень і вночі залучаються електрозварники. Таким чином, "підлікували" спецчастини на Харківському мосту, площі Конституції, стрілки на "ЮМТі" по вул. Кошкіна тощо. Роботи зайнятим на стрілках і спецчастинах спеціалістам вистачає. Адже в місті тільки стрілочних переведень налічується понад 200 штук. Проте, як правило, виконавши свої завдання з поточного обслуговування, колійники йшли допомагати своїм колегам, зайнятим на реконструкції. Саме таким чином колективу нашої служби вдавалося концентрувати всі зусилля на виконанні цього важливого і відповідального завдання.

В. ПІЛЮГІН,
заступник начальника служби колії

№77-78 (5131-5132), 28 вересня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Улицы и площади:   вулиця Гольдбергівська, майдан Конституції, вулиця Сумська, Харківська набережна, Харківське шосе

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.