Новости. Харків отримав партію чеських трамваїв (відео)

Газета "Харьковские известия", 18.10.2023.

До Харкова прибула партія допомоги з чеського міста у вигляді трамваїв для поповнення парку громадського транспорту. Перші електромашини до міста доправили на початку цього тижня. У середу розвантажили решту.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Сьогодні ми отримали останні 5 трамваїв від чеського міста Плзень. Це наразі вже 9 вагонів у нас в місті. Зараз триває процес розвантаження 5-ти. Ми їх будемо адаптувати під ширину нашої колії і десь приблизно десь за 2 місяці вийдуть вже перші вагони в лінію. Ця кількість вагонів суттєво вплине на трамвайний парк міста. Вагони передані взагалі безкоштовно, це гуманітарна допомога. Ми ні за що не платили в цій ситуації. Єдине на що ми будемо витрачати кошти так це адаптація вагонів під ширину колії.

Всі трамваї, які Харків отримав від чеських партнерів, повідомили керівники профільного підприємства, скерують на найбільш завантажені маршрути. Наразі розглядається декілька: 8-й, 27-й та 20-й.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Вагони ззовні виглядають як наші вагони Т-3. Але начинка в них зовсім інша. Це вагони, які пройшли капітальний ремонт. Приблизно десь років 15-20 тому. Це булав же сучасна система управління вагоном. Вона ручна. До речі, ви можете все це побачити у вагоні. Тут вже не використовують педалі. Ну і ці вагони вже значно кращі. Вони електронні, вони найбільш надійні. Думаю, що вони нам відслужать добру службу.

Єдине що гальмує оперативний вихід на рейси цих трамваїв, то це суто сам процес переобладнання на широколійку.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Щоб ці вагони поїхали містом треба зробити адаптацію. Що це значить? Це значить, що ми маємо розібрати повністю візок трамвайний, поставити туди нову вісь, нову начинку редуктора і зробити дефектовку всього обладнання, яке стоїть на вагоні і на візку в тому числі, тільки після цього вагон вже може їхати в лінію. Це тривалий і кропіткий процес. І ревізії, і адаптації.
URL оригинала: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/kharkiv-otrymav-partiiu-cheskykh-tramvaiv-video/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Единицы ПС:   Tatra-T3R.P #277
Перевозчики:   КП "Салтівське трамвайне депо"

Комментарии

lsup
20.10.2023 23:06
Ну все трындец через месяц выхода ухерачят как ток у нас умеют

Евгений Юрьевич
20.10.2023 23:11
Цитата(lsup @ 20.10.2023, 23:06) *
Ну все трындец через месяц выхода ухерачят как ток у нас умеют

Откуда информация?

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.