Новости. Ще один залізничник із Харкова працював на Росію

Kharkiv Today, 23.10.2023.

Чоловіка узяли під варту. Співробітник Укрзалізниці допомагав російським військовим завдавати ударів по Харківщині.

Справу 52-річного чоловіка, який працював навідником окупантів, передали до суду. Слідчі встановили, що чоловік з проросійськими поглядами є співробітником однієї із залізничних станцій Харківщини.

Залізничник збирав інформацію про місце знаходження військової техніки Збройних сил України, особовий склад та об'єкти критичної інфраструктури у Харкові та області, а також слідкував за переміщенням рухомих складів із військовою технікою української армії. Потім дані передавав окупантам.

"Зібрану інформацію коригувальник "зливав" у закритий проросійський Телеграм-канал. У подальшому ворог використовував ці дані для планування та здійснення вогневих ударів по Харківському регіону", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 2 ст. 114-2 (збір та поширення інформації про розташування ЗСУ, вчинені в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років ув'язнення. Обвинувачений знаходиться під вартою.

URL оригинала: https://2day.kh.ua/ua/kharkow/shche-odyn-zaliznychnyk-iz-kharkova-pratsyuvav-na-rosiyu
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.