Новости. “Є багато харків’ян, які хочуть платити за проїзд” – депутат міськради

Медіа-група "Об'єктив", 25.11.2023.

Депутат Харківської міськради та військовослужбовець ЗСУ Максим Радченко назвав міський бюджет “не збалансованим та популістичним” – в основному через рішення залишити безплатним проїзд у міському транспорті.

“Бюджет не підтримав, вважаю його не збалансованим і популістичним, – написав Радченко у фейсбуці. – При зменшенні дохідної частини на ~17% у зв’язку з тим, що забрали ПДФО військових, поліцейських та ДСНС, в ньому залишається безплатний проїзд у громадському транспорті для ВСІХ. Хоча є багато харків’ян, які можуть і навіть хочуть сплачувати проїзд у цей нелегкий час, аби таким чином підтримати рідне місто і громаду”.

Радченко навів для порівняння показники бюджету: витрати на компенсацію вартості проїзду в транспорті та відновлення відомчого житла, що було зруйноване російськими обстрілами.

“На компенсацію безплатного проїзду в бюджет закладено 1,2 млрд грн (бо всі ж розуміють, що безплатного нічого не буває), і ця цифра буде постійно корегуватися у 2024 році в сторону збільшення. А на Програму відновлення пошкодженого (зруйнованого) відомчого житлового фонду всіх форм власності в Харкові запропоновано закласти 70 млн грн”, – зазначив депутат. Читайте також: У Харкові знайшли гроші на безплатний проїзд та відновлення інфраструктури

Раніше колеги Радченка Ігор Черняк та Дмитро Булах під час сесії Харківської міськради запропонували розробити механізм, щоб пільгою на проїзд у Харкові могли користуватися лише ті, хто цього справді потребує.

URL оригинала: https://www.objectiv.tv/uk/objectively/2023/11/25/ye-bagato-harkiv-yan-yaki-hochut-platiti-za-proyizd-deputat-miskradi/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Трамвай, Троллейбус, Автобус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.