Новости. Харкову потрібні водії трамваїв. Як стати частиною команди (відео)

Газета "Харьковские известия", 17.11.2023.

Юлія Шунькова водієм трамваю працює вже 7 років. Невелика пауза, каже, була суто на початку великої війни. Коли у Харкові робота міського транспорту через ворожі обстріли була паралізованна. Але як тільки відновили рух, Юлія повернулась до повноцінної роботи.

ЮЛІЯ ШУНЬКОВА ВОДІЙ ТРАМВАЮ
Мені взагалі подобається сама праця на такій цікавій машинці. А взагалі є пільги на комуналку. Мені дуже близько додому депо знаходиться. Заробітну плату платять вчасно. Підвищили. Вже якось краще. Хотілось б побільше, але це теж добре. Останнім часом дуже важко. Тому, що трамваїв з’явилося вже більше, а от працювати немає вже нікому.

І це при тому, що стати частиною команди харківських водіїв комунального транспорту дуже просто. Головне бажання. А всьому іншому тут при комунальному підприємстві навчать. Це стосується як водіїв тролейбусів, так і трамваїв.

ВІТАЛІЙ ЛЮБИЙ
Я переїхав в Харків в прошлом году в другом місяці літа ну і їздив на тролейбусі як пасажир і мені так хотілось піти учиться. Все ніде не находив, а оце анкету скинув, і мені зателефонували. Я кажу, а учиться можна, вони, так, можна. Приходьте.
ОЛЬГА БОНДАРЕНКО ВИПУСКНИЦЯ КУРСІВ
Я работаю уже больше 10 лет в КП. Работала в 3-м троллейбусном депо кондуктором. Потом меня заинтересовало, уже давно я хотела. Я решила выучится на водителя троллейбуса. Мне очень нравится. Сегодня поеду за правами и уже на следующей неделе уже сяду за стажировку.
ЮЛІЯ ЛАВРЕНОВА МЕНЕДЖЕР З ПЕРСОНАЛУ
Наше підприємство розвивається, працює. І ми запрошуємо в першу чергу водіїв трамваїв, тролейбусів, автобусів. У нас також надається навчання. Що ми пропонуємо: офіційне працевлаштування, гідну заробітну плату, повний соцпакет. Тобто сплачувана відпустка та лікарняний. І також надаються пільги на сплату комунальних послуг. Ну і дружній колектив. Тому ми запрошуємо на роботу.

Водіїв бракує на всіх видах наземного громадського транспорту, але ситуація з водіями трамваїв у Харкові найгостріша, кажуть на підприємстві. Вони в дефіциті.

ЄВГЕНІЙ БОСЕНКО НАЧАЛЬНИК НАВЧАЛЬНО-КУРСОВОГО КОМБІНАТУ КП «ТРОЛЕЙБУСНЕ ДЕПО №2»
Щоб забезпечити повний випуск трамваїв в лінію у нас в місті нам на сьогоднішній день недостатньо близько 80 водіїв трамваїв. Це досить велика цифра. Наш навчально курсовий комбінат пропонує пройти навчання на базі наших підприємств на водія трамвая 3-го класу. Для слухача це навчання відбувається безкоштовно. Всі витрати по навчанню майбутніх водіїв підприємство електротранспорту беруть на себе. Тобто від майбутнього кандидата необхідне лишень бажання отримання знання, навички з керування рухомим складом і працевлаштуватись після навчання на підприємство.

Тому всіх тих, хто шукає роботу і готовий стати частиною команди – чекають на курсах. Навчання триває протягом 5-ти місяців. Це водночас як теорія, так і практика. На роботу беруть всіх, кому більше 21 року з повною середньою освітою, і головний критерій – бажання.

URL оригинала: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/kharkovu-potribni-vodii-tramvaiv-iak-staty-chastynoiu-komandy-video/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.