Новости. У Харкові щодня курсує близько 70 трамваїв

Офіційний сайт Харківської міської ради, 05.12.2023.

До початку повномасштабної війни в місті Харкові щодня курсувало близько 170 трамваїв, а зараз у результаті ворожих обстрілів їх кількість зменшилася до 69.

Про це в інтерв'ю «Суспільне Харків» повідомив директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Дмитро Липовий.

За його словами, через війну сильно постраждало Салтівське трамвайне депо. До війни там було 160 одиниць техніки. Після обстрілів у тій чи іншій мірі було пошкоджено 125, з яких 30 знищено повністю.

«Тепер трамваї не можуть їздити там, де курсували раніше. Зокрема, трамвай №26 рухався від підстанції «Лосєве», що на ХТЗ. Вона повністю знищена, там нема струму. Крім того, від розворотного кола і до вулиці Героїв Праці - це салтівська гілка - повністю знищена контактна мережа», - розповів Дмитро Липовий.

Також він зазначив, що актуальним питанням є рух трамваїв на вул. Весніна. Оскільки там було кілька прямих влучань у рейки, якими до цього рухалася важка техніка, то відновити цей маршрут дуже складно.

«Натомість розглядається питання облаштування трамвайної гілки на паралельній вулиці з боку іподрому. Це ідея, яку зараз опрацьовують. Але для цього потрібна велика кількість залучених коштів та допомога фахівців», - зазначив директор департаменту.

URL оригинала: https://www.city.kharkiv.ua/uk/news/u-kharkovi-schodnya-kursue-blizko-70-tramvaiv-55082.html
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Городские маршруты:   Тм26
Улицы и площади:   вулиця Весніна
Перевозчики:   КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.