Новости. У Харківській області будують міст (фото)

Информационное агентство "Status Quo", 08.12.2023.

У Харківській області до травня 2024 року планують відновити міст на вкрай важливих маршрутах. Він знаходиться на автодорозі Р-78 сполученням Харків — Зміїв — Балаклія — Гороховатка. Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області.

Міст було зруйновано у лютому 2022 року. Після деокупації цього регіону поряд із зруйнованим мостом було зведено тимчасову споруду - модульну переправу. У той же час постраждалий міст почали ремонтувати.

Наразі роботи йдуть дуже активно: демонтовані дві прогонові будови, що були зруйновані, влаштовані фундаменти на береговій опорі. До кінця 2023 року встановлять нову проміжну опору та ригель, змонтують балки прогонових будов.

Загалом унаслідок бойових дій у Харківській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. Наразі роботи з відновлення проводяться на 25 мостах. Тимчасові переправи та об'їзди були влаштовані для забезпечення логістичного сполучення областю. Проте через небезпечну ситуацію активно ведуться роботи лише на 19 об'єктах. На деяких об'єктах фіксувалися обстріли, що призвели до поранень робочих та пошкоджень техніки.

Від початку року в Харківській області капітально відремонтували 8 мостів, зруйнованих війною. Загальна протяжність автодоріг місцевого значення в Харківській області становить 7334 кілометри, на яких розташовано 557 мостів. За час війни 1650 км автодоріг регіону було зруйновано повністю, 2440 - частково.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/08.12.2023/u-xarkivskii-oblasti-buduyut-mist-foto
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.