Новости. Розтрата — 36 мільйонів: завершено слідство у справі екскерівника авіазаводу в Харкові

Суспільне UA, 18.12.2023.

15 грудня спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування у справі колишнього керівника Харківського авіаційного заводу, якого підозрюють у розтраті понад 36 млн грн. Воно тривало з 2021 року.

Підозрюваний переховується від слідства на території РФ і тимчасово окупованій території України, повідомила пресслужба САП.

Детективи НАБУ відкрили матеріали справи для сторони захисту.

Що відомо про справу експосадовця авіазаводу у Харкові

30 липня 2021 року детективи оголосили підозру експершому заступнику гендиректора підприємства.

За версією детективів, з травня 2013 року по січень 2015 року підозрюваний переказав 553,24 тис. євро та понад 1,93 млн доларів комерційній компанії з іноземною реєстрацією. Фірма мала надати агентські послуги під час продажу за кордон товарів, які виготовив завод, йдеться у повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Проте з’ясувалося, що жодних послуг українське товариство від іншого суб’єкту господарювання не отримувало. Як наслідок, товариству було завдано збитків, сума яких сягає майже 30 млн гривень", — сказано у повідомленні.

У жовтні 2014 року посадовець підписав контракт з цим же суб’єктом господарювання на постачання заводу двох авіаційних систем. Авіазавод перевів на їхні рахунки передоплату на суму 472 тис. дол. США (це близько 6 млн грн за курсом НБУ).

"Проте встановлено, що указані кошти особи привласнили, а для приховання цих злочинних дій згодом була підписана додаткова угода до контракту про неможливість постачання систем у раніше обумовлені строки", — йдеться в повідомленні САП.

За частиною 5 ст. 191 та частиною 1 ст. 366 КК України підозрюваному загрожує до 12 років ув'язнення.

URL оригинала: https://suspilne.media/642348-roztrativ-36-miljoniv-zaverseno-slidstvo-u-spravi-ekskerivnika-aviazavodu-v-harkovi/
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.