Новости. Інформація щодо використання станцій метрополітену у якості укриття

Офіційний сайт КП "Харківський метрополітен", 09.02.2024.

Керуючись положенням Статті 3 Конституції України та на виконання розпорядження Харківського міського голови Ігоря Терехова, посилено заходи, направлені на збереження життя та здоров’я громадян.

У зв’язку із почастішанням активності обстрілів міста Харкова ще раз нагадуємо, що харківський метрополітен – об’єкт подвійного призначення. Він поєднує у собі функції з безпеки руху поїздів, перевезення пасажирів та тимчасового укриття.

Режим роботи метрополітену у якості перевезення пасажирів з 5:30 до 21:30, а тимчасового укриття – цілодобово. Також нагадуємо, що під час воєнного стану кожен громадянин, незалежно від віку і статі, повинен мати при собі документ, який би міг ідентифікувати його особу.

Громадяни, що тимчасово укриваються на станціях метрополітену, можуть там знаходитись до оголошення відбою повітряної тривоги. У разі якщо відбій повітряної тривоги було оголошено під час комендантської години, то користуватися станціями у якості укриття є можливість до її завершення.

Разом із тим повідомляємо, що під час дії комендантської години двері на вхід до станцій оперативно відчиняються працівниками метрополітену одразу після оголошення сигналу повітряної тривоги. Громадяни можуть укриватися на території під вуличних пішохідних переходів, вестибюлів та платформ станцій метрополітену. Перш за все громадян розміщують на вестибюлях, після чого відповідно до їх наповненості – починають переводити на платформи станцій.

У нічний час в метрополітені проводяться технологічні операції які направлені на забезпечення безпеки руху, перевезення пасажирів та підтримання належного санітарного стану станцій. З огляду на це, у персоналу станції не одразу є можливість організувати доступ безпосередньо на платформу, про що громадян повідомляють на вході та просять почекати деякий час на вестибюлі. Акцентуємо увагу, що перебування на вестибюлях так само безпечно і вони виконують ту саму функцію тимчасового укриття, як і платформи станцій метрополітену.

Також на прохання громадян, працівники метрополітену можуть тимчасово надати їм стільці для відпочинку та теплі ковдри, котрі є в наявності. Для батьків з малими дітьми є можливість підігріти дитяче харчування. Також є можливість підзарядки гаджетів. Під час затяжних тривог або «блекаутів» - передбачена можливість отримання гарячих напоїв, для чого на кожній станції є термопоти та питна вода.

Просимо вас з розумінням віднестися до ситуації що склалася. Усі співробітники метрополітену докладають максимум зусиль, щоб щоденно та цілодобово забезпечувати безпеку та комфорт громадян.

URL оригинала: https://www.metro.kharkov.ua/infokrmatsiia-shchodo-vykokrystannia-stantsii-metkropolitenu-u-iakosti-ukkryttia.html
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.