Новости. Серйозні вимоги — до всіх перевізників

Газета "Харківський електротранспорт", 20.09.2003.

Електротранспортники, і особливо руховики, знають і звикли до того, що працівники Державтоінспекції систематично перевіряють стан рухомого складу при виході його на лінію, проводячи контрольні випуски. Але зараз з’явилось багато інших перевізників. В тому числі і маршрутні таксі. У Харкові в останні місяці поетапно проходила операція ДАІ під умовною назвою "Маршрутне таксі". Її мета — контроль за всіма транспортними засобами, котрі займаються міськими пасажироперевезеннями.

Що можна сказати про цей важливий захід? Перевірялись підприємства, які випускають на маршрути Харкова автобуси і "маршрутки". Зокрема, це стосувалося технічного стану, виконання правил дорожнього руху та інше.

Результати операції показують, що робота названих перевізників має немало хиб. Нерідкі: перевищення швидкості руху, порушення правил переїзду пішохідних переходів, нехтування правилами обгону, проїзд на забороняючий сигнал світлофора, порушення правил маневрування та переїзду залізничних колій.

Це ж в першу чергу веде до небезпеки, на яку наражають водії своїх клієнтів. Ми, працівники ДАІ, досить вимогливо ставимося до всіх порушників, направляючи матеріали про них у судові інстанції для стягнення штрафів. Але основне — це роз’яснення і копітка робота персонально з кожним. Аби вони не допускали порушень у подальшому, тобто — профілактична робота.

Зараз розмова йшла про операцію "Маршрутне таксі". Але водіям електротранспорту теж треба робити висновки із тих недоліків, про які я говорив. Бо правила дорожнього руху — єдині для всіх.

І. СЕМИКОПЕНКО,
старший державтоінспектор ВДАІ Комінтернівського району, капітан міліції

№75-76 (5139-5140), 20 вересня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.