Новости. Боролися зі стихією з перших хвилин

Газета "Харківський електротранспорт", 18.10.2003.

Перший урок осіннього періоду принесла нашому підприємству стихія, яка розігралася над Харковом у ніч з 9 на 10 жовтня. Вітер, який перевищував швидкість 20 м/сек., рвав електричні проводи, ламав дерева, порушував покрівлю, знеструмлював цілі населені пункти.

Не винятком стало і наше підприємство. Адже, вже починаючи з 7 жовтня, можна було зробити висновок, що значна кількість затримок руху трамваїв і тролейбусів зв'язана з падінням або цілих дерев на контактну мережу чи проїжджу частину, або великих гілок. Уже 7 жовтня мали місце 4 таких випадки. Та особлива напруга виникла у ніч на 10 жовтня — 11 випадків. Тривожні повідомлення один за другим надходили з вулиці Володарської, проспекту Постишева, вулиць Полтавський шлях, Жовтневої революції, проспектів 50 років СРСР, Московського, від станцій метро "Радянської Армії", "Пролетарської" та інших. А за ними ж, звичайно, стояли затримки руху і головне — люди — харків’яни, котрі не могли своєчасно добратися чи то додому, чи на роботу.

Штаб з надзвичайних ситуацій, який затверджено генеральним директором ХКП "Міськелектротранс", завчасно спланував дії відповідних служб у випадку екстремальних ситуацій. Отож, і запроваджено було їх у ніч з 9 на 10 жовтня. Вже у перші хвилини після початку стихії всі керівники, відповідні підрозділи були, як говориться, підняті по тривозі.

І в першу чергу це — енергослужби, служб рухомого складу, колій, КАТП‑2022, аварійної бригади. Та справитися з тим, що творив вітер, було дуже важко, адже не встигали ліквідувати один обрив, як телефонували вже з іншого кінця міста.

Тієї ночі тільки в енергослужбі працювали 5 бригад, 5 автомобілів, а в службі колій — 4 бригади на 4‑х автомобілях. Виділені були працівники із Салтівського, Комінтернівського, Жовтневого та інших депо. Всього — майже 70 осіб.

Отож, в загальному боролися зі стихією 12 бригад електротранспортників, задіяно було 17 одиниць спеціальної техніки. Всю ніч вони невтомно трудилися над розбиранням завалів дерев, ліквідацією обривів контактної мережі. І треба сказати, що праця цих людей дала свої результати. Тільки на декількох маршрутах було затримано випуск рухомого складу на лінію. В основному ж рух відновився з перших ранкових годин. Отож, усім, хто боровся зі стихією, хочеться висловити велику вдячність.

Та стихія піднесла і неабиякий урок. В першу чергу — з точки зору роботи нашого підприємства у питаннях стану зелених насаджень біля трамвайних і тролейбусних трас з райвиконкомами міста. Тут треба проявити більшу настирливість аби відповідні служби завчасно спилювали старі дерева та обрізували гілки, які заважають рухові.

Складний період осінньо-зимових перевезень розпочався. І нам треба бути готовими завжди до екстремальних ситуацій.

В. ВІТЧЕНКО,
виконуючий обов’язки генерального директора підприємства

№83-84 (5145-5146), 18 жовтня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус
Улицы и площади:   проспект Героїв Харкова, проспект Льва Ландау, проспект Любові Малої, вулиця Москалівська, вулиця Полтавський Шлях, Семінарська вулиця
Перевозчики:   Коминтерновское трамвайное депо, КП "Жовтневе трамвайне депо", КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.