Новости. Значимість служби визначається сучасністю

Газета "Харківський електротранспорт", 07.02.2004.

Мабуть, немає на ХКП "Міськелектротранс" такої людини, котра б не чула про ЕТУСС. Адже всі так чи інакше зіштовхуються із роботою нашої служби. Отож, мені і хочеться розповісти про невеличкий, але такий потрібний електротранспортникам колектив.

Підрозділ створено саме для того, щоб трудівники нашого підприємства мали можливість оперативно реалізовувати всі поточні питання, зв'язані з вирішенням виробничих завдань тощо.

Погодьмося, що дуже важливі функції виконує колектив цеху телефонного зв’язку. Адже він забезпечує кожне депо чи службу та їх підрозділи, які знаходяться у різних куточках м. Харкова, місцевим, оперативним та міським зв'язком. Щоб він завжди надійно функціонував, дбають електромонтери станційних і лінійних споруд. Спільними зусиллями вони усувають всі несправності, котрі виникають у ході роботи телефонних станцій або під час виходу із ладу кабелів, повітряних ліній зв’язку, телефонних апаратів.

Крім того, цех телефонного зв’язку займається відновленням ліній телекерування тяговими підстанціями. Це допомагає злагодженій роботі енергослужби щодо подачі напруги в усі депо й трамвайну та тролейбусну мережі. Дощ, ожеледиця, мороз, спека, але робота не чекає. Хлопці беруть свій інструмент, добрий настрій і відправляються на усунення заявок.

Дуже важливим є й цех СЦБ, котрий займається забезпеченням функціонування засобів сигналізації, центрального блокування, радіозв'язку і пожежної сигналізації. Кожний водій трамвая може оцінити значення справної сигналізації, електрострілок, особливо на схилах і складних ділянках дороги. Хороша робота чергової бригади з обслуговування їх — це безпека руху трамваїв і стабільна робота водіїв.

А ось електромонтери дільниці пожежної сигналізації бережуть нас і наші виробничі приміщення від підступного вогню. Спеціалісти стараються з усіх сил, встановлюючи і контролюючи датчики і пульти пожежної сигналізації, котрі забезпечують швидке реагування на випадок виникнення загоряння.

Ну а який захід сьогодні може обійтися без радіозв’язку. Лижна база, пансіонат "Комунальник", ДОТ "Лісова галявина" чи будь-які урочистості не обходяться без гучномовного зв’язку, музичного супроводу та радіоапаратури. Адміністрація ХКП "Міськелектротранс" добре знає, що етуссівці не підведуть і в організації селекторного зв’язку — дуже важливого для здійснення управління підприємства.

А ще на високому рівні наші спеціалісти відновлять і відремонтують будь-яку складну сучасну техніку — телевізор, магнітофон або радіо. Також в обов’язки майстрів входить установка і ремонт радіостанцій бригад на машинах, необхідних для оперативного розв’язання питань, котрі виникають у робочому ритмі міськелектротранспорту.

У складі ЕТУССу є підрозділ, без якого немислима робота жодної бухгалтерії депо чи служби, адже сектор програмування забезпечує комп’ютерну підтримку багатьох пакетів програмних засобів, пов’язаних з розрахунками заробітної плати. Це і нарахування її співробітникам, отримання різних довідок і зведень, формування даних для пенсійного фонду і податкової служби. Також розроблені і впроваджені в більшості підрозділів нашого підприємства пакети програмних засобів по введенню й обліку основних фондів, складському обліку матеріалів, розрахунки за квартплату (ЖКПС). Безкінечні зміни існуючого законодавства примушують працівників сектора виконувати перепрограмування від локальної зміни до глобальної. Крім того, забезпечується робота "гарячої лінії" для вирішення термінових критичних ситуацій у користувачів. Всі ці завдання виконує маленький жіночий колектив.

Та програмне забезпечення без технічного супроводу неможливе. Цим займаються чоловіки, які відремонтують будь-яку обчислювальну техніку. Ці ж працівники підтримують у робочому стані корпоративну обчислювальну мережу підприємства. А ще виконують роботи з технічного обслуговування матричних і лазерних принтерів і всім таких необхідних ксероксів.

Спеціалісти нашої служби розберуться у будь-яких схемах, продзвонять кабелі, відремонтують складні прилади і техніку, складуть комп’ютерні програми. Тільки люди із спеціальною освітою, навичками роботи, золотими руками і творчим розумом можуть виконати такі завдання. Дехто може запитати: з якою метою написано мною матеріал? Відповім. Наша служба зараз знаходиться на вістрі сучасних досягнень технічного прогресу. І її потенціал ще далеко не вичерпаний. Висококваліфіковані спеціалісти у нас є. Бажано було б мати тільки повноцінніше фінансування. Тоді і рівень технічного забезпечення та систем управління буде набагато вищим.

Л. РУБАН,
начальник дільниці телефонних станцій, член профкому ЕТУССу

№9‑10 (5177‑5178), 7 лютого 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.