Новости. На вістрі турбот — енергозбереження

Газета "Харківський електротранспорт", 20.11.2004.

Згідно із затвердженою програмою енергозбереження на підприємствах житлово-комунального господарства нашої області за 9 місяців поточного року виконано немалий обсяг робіт щодо впровадження енергозберігаючих технологій і устаткування. Це дало можливість зекономити 21,4 тис. тонн умовного палива на суму 7244,9 тис. грн.

До речі, названа регіональна програма налічує майже 70 заходів і технологій, які дають можливість економити паливо. У виконанні наміченого брали участь всі підприємства підпорядковані Головному управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Велика увага зверталася на встановлення приладів обліку тепла та засобів авторегулювання, відновлення ізоляції на теплових мережах, устаткування котельних агрегатів сучасними засобами автоматики. Немало зроблено і в питаннях економії через утеплення житлових будинків, під‘їздів, засклення, тощо.

Якшо говорить про ХКП "Міськелектротранс", то в заходи були включені такі пункти, як заміна контактного дроту, капітальний ремонт трамвайних колій, відновлення їх електроз‘єднань, відключення агрегатів випрямлення на тягових підстанціях, повторне навчання водіїв трамвая і тролейбуса за картами раціонального водіння та інше.

Не можна не сказати і про економію газу, впровадження нових опалювальних котлів тощо.

Отож, наша галузь, її трудівники роблять вагомий внесок у важливу справу економії усіх видів ресурсів. Сподіваюсь, що і в подальшому ця робота триватиме ще активніше, а енергозберігаючі заходи і технології дадуть можливість заощадити такі необхідні державі і нашій області кошти.

Ю. СТРЕЛЬЦОВ,
перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального
господарства облдержадміністрації

№91‑92 (5235‑5236), 20 листопада 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.