Новости. На станції метро "Героїв Праці" в Харкові продовжують укриватися люди

Суспільне UA, 28.05.2022.

На станції метро "Героїв Праці", яку відкрили для пасажирів, залишаються жити та ховатися від російських обстрілів до пів сотні людей.

Про це Суспільному розповіла начальниця станції Юлія Федяніна.

"Є дві родини, які з дітьми повернулися. Це восьмеро людей. І є нові люди, прийшли до укриття близько 20 людей нових", — каже Федяніна.

За її словами, людей перемістили з платформи до вестибюля. Після обстрілів 26 травня на станцію спустилися ночувати понад 80 людей.

У тому числі в метро повернулася Олена з восьмирічним сином та десятирічною донькою. До Харкова жінка з дітьми виїхала з Липців у перші дні повномасштабного вторгнення Росії. Коли метро готували до запуску, родину переселили в санаторій.

"Там було дуже страшно вчора, ми повернулися назад. Було три вибухи, наш корпус здригнувся. Спустилися на перший поверх і ми спали біля однієї стіни несучої. Тут ми під землею, а там нам навіть не надали підвалу для укриття. Сказали, що там такого немає", — розповіла Олена.

У підземці залишається жити й Тетяна з Салтівки. У її квартирі вибиті двері. За словами жінки, переселитися в гуртожиток їй не пропонували. Пенсіонерці Славі гуртожиток або санаторій пропонували, але вона не погодилась. "Я не можу ці бахкання переносити. Нехай потяги бахкають", — сказала вона.

Що відомо

URL оригинала: https://suspilne.media/244092-na-stancii-metro-geroiv-praci-v-harkovi-prodovzuut-ukrivatisa-ludi/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро
Линии метро:   Салтівська лінія
Станции и объекты метро:   "Героїв Праці"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.