Новости. Справа про демонтаж колій на Весніна: департаменти міськради Харкова просять залучити як відповідачів

Суспільне UA, 29.11.2023.

У справі про демонтаж трамвайних колій на вулиці Весніна позивачі просять залучити співвідповідача — міський департамент інфраструктури. Йому підпорядковане комунальне підприємство "Міськелектротранссервіс", яке прибрало колії.

Про це під час чергового засідання у Харківському окружному адміністративному суді 29 листопада 2023 року клопотав адвокат позивачів Андрій Коломійцев.

"Харківська міська рада має залишитись відповідачем, оскільки все одно усі департаменти підпорядковуються саме міськраді. Міськрада управляє комунальним підприємством "Міськелектротранссервіс", усі рішення підприємства мають узгоджуватись з департаментом інфраструктури. Департамент або віддав наказ, або не проконтролював незаконний демонтаж цих рейок", — сказав Коломійцев.

Також як співвідповідача позивачі просять залучити департамент житлово-комунального господарства міськради та представника "Міськелектратранссервісу" — як третю сторону. Разом із цим просять визнати протиправним рішення про демонтаж колій та відновити їх.

Представниця міської ради Ілона Гевал виступає проти залучення до справи співвідповідача.

"Оскільки зараз стадія підготовчого провадження закрита, я вважаю, що клопотання позивачів потрібно залишити без розгляду. Обґрунтування представника позивачів, що їм ніби зараз стали відомі якісь нові обставини, не відповідають дійсності. Тому що департамент інфраструктури міськради ще на початку розгляду був залучений як третя особа і зазначалася позивачами інформація щодо його повноважень", — говорить Ілона Гевал.

Суддя повністю задовольнив клопотання позивачів про залучення департаментів та "Міськелектротранссервіс" до справи. Наступне засідання призначили на 14 грудня 2023 року.

Що відомо про демонтаж трамвайних рейок на вулиці Весніна

У лютому 2021 року у міській раді розповіли про плани розширити вулиці Весніна. За їх словами, вулицю планували розширити через будівництво віадуку біля метро "Київська". Після реконструкції на Весніна мала лишитись одна трамвайна колія з реверсивним рухом.

18 травня 2021 року на сайті Харківської міськради з'явилась петиція. Харків'яни були проти розширення дороги за рахунок трамвайних колій.

Трамвайні колії демонтували у травні 2022 року. Речник міської ради Юрій Сидоренко сказав Суспільному, що колії демонтують на підставі рішення Харківської міськради від 22 грудня 2021 року.

Троє жителів Харкова подали позов на міську раду, щоб повернути трамвайні колії на вулиці Весніна. Їхні позови об'єднали. Перше судове засідання у цій справі відбулося 8 серпня 2023 року.

8 листопада 2023 року у міській раді заявили, що рішення про демонтаж ухвалив директор комунального підприємства "Міськелектротранссервіс". За словами представниці міської ради, комунальне підприємство мало на це повноваження.

URL оригинала: https://suspilne.media/628196-sprava-pro-demontaz-kolij-na-vesnina-departamenti-miskradi-harkova-prosat-zaluciti-ak-vidpovidaciv/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Улицы и площади:   вулиця Весніна

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.