Новости. "Хочемо, щоб платили вчасно". У Харкові протестували працівники метрополітену

Суспільне UA, 26.11.2021.

Під управлінням метрополітену у Харкові 26 листопада протестували працівники підземки, які вимагали вчасної виплати заробітної плати.

На протест вийшли кілька десятків людей, повідомляє кореспондент Суспільного. З 2020 року на підприємстві утворюються заборгованості із заробітної плати, розповів учасник акції та машиніст Московського депо Дмитро Цирков.

"Перед новим роком нам виплатили усі заборгованості, після — історія та сама: затримки постійні, нам ніхто не каже, як довго це триватиме. Виплачують частинами, я отримаю дві тисячі гривень на тиждень, мені цього вистачає лише на продукти, я не можу нічого планувати. І така ситуація у кожного. Керівництво з нами не спілкується, ніхто нічого не обіцяє", — сказав Цирков.

"У нас у договорі прописано, що зарплату виплачують з 5 по 7 число кожного місяця, аванс — з 20 по 22. Зарплату розбивають шматками, і виходить, що на місяць затримують, так триває від початку року. Після оголошення про ці збори нам виплатили зарплату та дали частину авансу, хоч з 20 по 22 листопада нам мали виплатити аванс повністю. Хочу зазначити, що коли почалися проблеми з виплатами, такого поняття як аванс для нас вже не існує, ми перестали розуміти, що це. У мене він має бути 6 тисяч гривень, але у розрахунковому листі пишуть — одна тисяча гривень", — пояснив Цирков.

Представники мітингувальників після акції поспілкувалися з керівництвом метрополітену, розказав Суспільному машиніст Олександр Куцин.

"Сказали, що у майбутньому спробують докласти максимум зусиль для фінансової стабільності. Чи є до обіцянок чи ні, скажу, коли усі питання розв'яжуть, налаштований оптимістично", — Олександр Куцин.

Суспільне звернулося за коментарем до керівництва метрополітену.

Що відомо

  • 25 листопада стало відомо, що напередодні протесту комунальне підприємство "Харківський метрополітен" отримало 15 млн грн з міського бюджету на погашення боргу із заробітної платні. На підприємстві у грудні має змінитися директор, розповів міський голова Ігор Терехов.
URL оригинала: https://suspilne.media/184229-hocemo-sob-platili-vcasno-u-harkovi-protestuvali-pracivniki-metropolitenu/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Комментарии

Юрик
28.11.2021 08:45
Вы думаете эти крепостные что то будут делать без разрешения?

Это предпосылка - денег на оплату труда не хватает, надо повышать стоимость проезда.

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.