Новости. Питання боргу УЗ перед КВБЗ за нові пасажирські вагони ще вирішується

Центр транспортних стратегій, 02.03.2023.

24 лютого прийняті зміни до Держбюджету, які мають дозволити провести розрахунки за поставлені вагони.

"Укрзалізниця" ще не розрахувалася з Крюківським вагонобудівним заводом за всі отримані в 2022 році пасажирські вагони, але це питання в процесі вирішення.

Як пише ЦТС, до такого висновку можна дійти, виходячи з коментарів сторін.

Так, в КВБЗ редакції не дали прямої відповіді на запитання, чи УЗ погасила заборгованість перед підприємством в розмірі 1,4 млрд грн за отримані в 2022 році 65 пасажирських вагонів.

Голова правління ПАТ "КВБЗ" Максим Крамаренко лаконічно прокоментував: "Питання наразі у стадії вирішення".

В свою чергу, в "Укрзалізниці" відзначили наступне: "24 лютого Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект 8399 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік", яким відновлено бюджетну програму з оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень, що дозволить як провести розрахунки за вже поставлені вагони, так і розпочати нові закупівлі рухомого складу у 2023 році".

Нагадаємо, що в 2021 році "Укрзалізниця" вперше отримала можливість придбати вагони за кошти державного бюджету. Того ж року УЗ і КВБЗ підписали договір на постачання 100 пасажирських вагонів.

1 березня 2023 року УЗ отримала останні 15 вагонів, виготовлених по цьому контракту.

URL оригинала: https://cfts.org.ua/news/2023/03/02/pitannya_borgu_uz_pered_kvbz_za_novi_pasazhirski_vagoni_sche_virishuetsya_73992
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.