Новости. Відновлення мостів на Харківщині: на відбудову необхідно 4,5 мільярди гривень

Суспільне UA, 10.05.2023.

Нині у Харківській області відновлюють п'ять мостів на дорогах державного значення. До кінця травня планують розпочати відбудовувати ще вісім мостів. Всього на відбудову 25 мостів необхідно 4,5 мільярди гривень.

Про це повідомив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв.

Де відновлюють мости на Харківщині

"Ми почали працювати по відновленню мостів, коли наші бійці звільнили майже всю окуповану територію Харківщини. Коли зайшли на деокуповану територію, побачили, що зруйновані 25 мостів. Перед відновлення мостів потрібно було влаштувати тимчасові переправи", — розповів Андрій Алексєєв.

За його словами, до кінця 2022 року збудували 22-23 тимчасові переправи. Ще дві переправи добудували у цьому році.

"По кожному мосту майже розроблені проєктно-кошторисні документації. По деяких мостах отримали експертизи дозволу на початок проведення робіт, які вже проводимо", — зазначив Алексєєв.

"Активно працюємо в районі кільцевої дороги Балаклії, в напрямку зруйнованого мосту у Старому Салтові, у Федорівці працюють люди й техніка, у напрямку Первомайську та поблизу Барвінкового", — розповів начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури.

Вже розпочали облаштування технологічної переправи поруч з мостом за Чугуєвом у бік Ізюма, повідомив Алексєєв.

За його словами, на тимчасовій переправі буде кран, який розбиратиме міст, щоб потім можна було його монтувати. Ці роботи вже проводять. Через декілька місяців по переправі організують проїзд транспорту.

Відновлення проїзду

За попередніми даними Алексєєва, дорожники забезпечили проїзд на 500 км доріг на Харківщині.

"Ці дороги були зруйновані внаслідок того, що там їздила важка техніка, проводились активні бойові дії. Якщо говорити про відновлення дороги для цивільного проїзду, де прибрали техніку, відновили знаки, бар'єрну огорожу, розмітку, провели розмінування, то це 1093 км", — сказав Андрій Алексєєв.

На відбудову мостів необхідно 4,5 млрд гривень

Андрій Алексєєв повідомив, що для відновлення 25 мостів на Харківщині на 2023-2024 роки запросили 4, 5 мільярди гривень.

"Ми працюємо на кошти, які надходять до Дорожного фонду. Європейський інвестиційний банк профінансує початок цих робіт. Обсяг коштів нині не відомий. Очікуємо на 4,3-4,5 млрд гривень", — додав Алексєєв.

"Досі знаходимо на дорогах вмонтовані міни відкладеної дії"

"Нещодавно співробітники підрядника знайшли на узбіччі протитанкові міни. Наприклад, міст у селі Байрак, де проводять роботи, там тричі проходили піротехнічні розрахунки, але ще раз пройшлися піротехніки та знайшли близько 20 мін", — розповів Алексєєв.

"Узбіччя, відкоси насипи та посадки біля дороги є потенційно небезпечними, тому що вони є замінованими в основному. Військові РФ мін не жалкували. Вони залишили шалену кількість вибухонебезпечних предметів. Ми досі знаходимо на дорогах вмонтовані міни відкладеної дії", — додав начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури.

URL оригинала: https://suspilne.media/472097-vidnovlenna-mostiv-na-harkivsini-na-vidbudovu-neobhidno-45-milardi-griven/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.