Новости. На перехрестях потрібна подвійна увага

Газета "Харківський електротранспорт", 26.10.2002.

Кажуть: направо поїдеш — повагу і гроші зустрінеш, наліво поїдеш — проблеми зустрінеш, прямо поїдеш — перехрестя переїдеш. Кожен маршрут трамвая чи тролейбуса у нашому місті має свої перехрестя — великі і малі, прості й складні.

У чому ж складність перехрестя? В тому, хто із водіїв того чи іншого транспортного засобу повинен, скажімо, їхати першим, чи рухатися паралельно і т.д. Тобто виконувати рух відповідно до Правил.

Нагадаю, що рейковий транспорт, тобто трамвай, при проїзді перехрестя має перевагу над іншими. Отже, водії трамваїв знаходяться у вигідному становищі. Але не завжди. На регульованих перехрестях, таких як проспект Гагаріна — вулиця Кірова; Салтівське шосе — проспект 50 років СРСР; вулиця Університетська — Червоношкільна набережна, а також при виїзді з вулиці Першої Кінної Армії на вулицю Жовтневої революції, з вулиці Університетської на площу Рози Люксембург водії трамваїв повинні пропустити інших учасників дорожнього руху, котрі слідують по вулиці, яка пересікає трамвайну колію.

Проїзд деяких з цих перехресть ускладнюється і широкою проїжджою частиною, яку потрібно перетнути трамваю, та інтенсивним транспортним потоком.

На перехрестях з інтенсивним рухом дуже багато перешкод для водіїв тролейбуса. І на деяких з них, зокрема, проспект Правди — вулиця Сумська в пригоді стають працівники ДАІ, котрі регулювання на перехресті проводять самостійно.

Щоб гарантувати безпеку руху на дорогах, всім його учасникам потрібно бути максимально уважними, дисциплінованими, суворо дотримуватися виконання всіх пунктів Правил дорожнього руху й елементарно взаєморозумітися.

О. АРЕСТОВ, ревізор служби безпеки дорожнього руху підприємства

№85-86 (5139-5140), 26 жовтня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус
Улицы и площади:   проспект Гагаріна, набережна Гімназійна, вулиця Гольдбергівська, проспект Льва Ландау, вулиця Молочна, вулиця Москалівська, проспект Незалежності, Павлівський майдан, Салтівське шосе, вулиця Сумська, вулиця Університетська

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.