Новости. Все залежить від деповчан

Газета "Харківський електротранспорт", 01.02.2003.

В умовах ринкових відносин у нашому суспільстві, у процесі реструктуризації, що відбувається на ХКП "Міськелектротранс" протягом останніх років, інтерес трудівників до колдоговірної кампанії помітно зріс.

Люди почали краще усвідомлювати зв’язок між проблемами виробництва і значенням ролі профспілки, котру вона відіграє як представник колективу в їх повсякденній праці та житті. Це відчувалося, наприклад, не тільки по кількості присутніх, а й по самому змісту, духу конференції з підбиття підсумків виконання колективного договору за 2002 рік у Комінтернівському трамвайному депо.

Треба сказати, що тон ходу цього заходу, на мою думку, уже з самого початку задав своєю доповіддю начальник підрозділу В.Г. Бутенко. Він особливу увагу приділив недолікам, що мають місце, вказавши шляхи їх подолання. Це й кращий підбір кондукторів, від котрих великою мірою залежить збільшення грошової виручки, зміцнення транспортної дисципліни водіїв, підвищення ефективності проведення днів безпеки, правильна експлуатація рухомого складу. В.Г. Бутенко назвав руховиків, які дбайливо ставляться до закріплених вагонів, закликав інших наслідувати їхній приклад.

Зупинився начальник депо й на введенні в дію, що позитивно, нового підрозділу, зокрема, дільниці з капітального ремонту колісних пар. Накреслив її перспективи. А питання економії і бережливості й на сьогодні залишаються актуальними. "Не руйнувати, а творити", — так і наголосив доповідач. Слід пам’ятати, що джерело грошових надходжень дається нелегко.

Голова профкому М.М. Харін розповів про вирішення соціальних питань трудівників, оздоровлення дітей тощо.

Цікаво, що в обговоренні взяли участь ті, хто безпосередньо трудяться в цехах, на лінії, живуть інтересами колективу: водій Н.Г. Ч******ва, начальник відділу технічного контролю Є.П. А******ко та слюсар М.М. С****к. Відчувалося, вони вболівають як безпосередньо за справи на своєму робочому місці, так і колективу в цілому. Вносили немало конкретних пропозицій. Особливо Є.П. А******ко.

На конференції було заслухано й затверджено акт перевірки виконання колективного договору за 2002 рік, прийнято пропозиції для внесення до колективного договору ХКП "Міськелектротранс" на 2003 рік, а також обрано делегатів на конференцію ХКП "Міськелектротранс".

З великою увагою слухали присутні виступ генерального директора підприємства A.П. Ткаченка. А суть його зводилась до того, що саме від колективу комінтернівців буде залежати, чи зуміє підрозділ вижити в цих непростих умовах сьогодення.

Варто підкреслити, що у роботі представницького зібрання Комінтернівського трамвайного депо взяли участь заступники генерального директора підприємства С.В. Степаненко, В.Д. Громикін і голова профкому B.Д. Дідіньов.

М. ЗЕЗЮЛІНА

№9-10 (5167-5168), 1 лютого 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Перевозчики:   Коминтерновское трамвайное депо

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.