Новости. 12-тий трамвайний маршрут вже курсує. Який відновлять ще?

Газета "Харьковские известия", 08.01.2024.

Після майже дворічної паузи 12-тий трамвайний маршрут знову курсує. Прямує він з Південного вокзалу, через Центральний ринок, Держпром і до кільцевої, що в районі Центрального парку. Таким чином харків’яни без пересадок можуть дістатися з вокзалу і до центру.

АЛЛА ВОДІЙ ТРАМВАЮ
Спрос есть. Но сегодня мороз, людей не очень. А так люди ездят. И в больницу ездят. И на вокзал, и на рынок. То есть, народ есть. Миру хочеться, щоб жахіття це закінчилося. У мене донечка маленька дома. Чоловік в ЗСУ. Працюємо. Так, що все буде добре.
ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Маршрут почав працювати 31 грудня минулого року. Його роботу вдалося відновити після того, як зробили ділянку по вулиці Мироносицькій і на сьогоднішній день він працює. На ньому працює 5 одиниць трамваїв з інтервалом руху десь приблизно 12-14 хвилин по будніх днях і трошки більше по вихідних. Була потреба. Він же не працював з перших днів війни і ми вирішили, що треба його відновити. Тим більше була можливість відновити трамвайні колії і маршрут запустили.

Та окрім 12-го маршруту у першому півріччі 2024 року у Харкові планують відновити рух трамваїв по проспекту Тракторобудівників. Мова про ділянку від Салтівського шосе до Героїв Праці.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Там є пошкодження ділянки, там є дуже великі пошкодження контактної мережі – це найбільш пошкоджений участок по контактній мережі – найскладніший.

Наразі маршрути наземного транспорту міста обслуговує весь рухомий склад: трамваїв, тролейбусів та автобусів, що вціліли після обстрілів. Ті, що вдалось реанімувати, і ті які отримав Харків від міжнародних партнерів у вигляді гуманітарної допомоги. Європейські міста і цьогоріч, кажуть в КП, теж планують доправити до Харкова відразу декілька партій рухомого складу для наземного громадського транспорту.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Харків чують і ми за це їм дуже вдячні. Наприклад, найближчим часом ми будемо отримувати від міста Нюрнберг чергову партію автобусів, в кількості 17 одиниць. Десь через 1,5 місяці-два можливо поїдуть на маршрутах міста. Крім того, місто Каунас дарує нам 20 автобусів, які вже теж там незабаром з’являться і нещодавно місто Плзень, – наші теж партнери заявили про передачу місту трамваїв, тролейбусів та автобусів у достатній кількості. І цей рухомий склад буде поступово виводитись на маршрути і будуть збільшуватись проїзні можливості, там, де це потрібно.
URL оригинала: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/12-tyj-tramvajnyj-marshrut-vzhe-kursuie-iakyj-vidnovliat-shche/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Автобус
Единицы ПС:   Tatra-T3SU #710, Tatra-T3SUCS #3071, Tatra-T6A5 #8716
Городские маршруты:   Тм12
Улицы и площади:   проспект Тракторобудівників

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.