Новости. Темпи треба нарощувати

Газета "Харківський електротранспорт", 05.07.2003.

Як у минулі роки, так і в нинішньому, на ХКП "Міськелектротранс" підготовка до роботи в осінньо-зимовий період розпочалася заздалегідь. Спершу було видано відповідний наказ, у якому з метою забезпечення надійної праці та контролю ходу виконання намічених заходів до складного періоду створено комісію. До неї увійшли начальники окремих відділів, служб та ведучі спеціалісти.

Варто сказати, що комісія розробила досить конкретний і детальний план заходів, намітила строки їх виконання, визначила відповідальних осіб. Минув уже певний час. Що ж втілено у життя?

Щодо колійного господарства, то капітальний ремонт його ведеться як за рахунок бюджетних, так і власних коштів підприємства. Вже оновились ділянки трамвайного шляху по вулицях Жовтневої революції, Червоноармійській (від вулиці Чоботарської до вулиці Коцарської), трамвайні кільця кінцевої станції "Міськпарк". Це склало майже 2300 погонних метрів, а витрачено на ремонт понад мільйон гривень. А ще колійники виконували ремонтні роботи із заміною кусків рейок на Московському проспекті, вулицях Морозова, Героїв праці, Салтівському шосе, Рогатинській леваді.

Характеризуючи енергогосподарство, можна зазначити, що тут капітальний ремонт контактної мережі із заміною контактних дротів, іде, як і було намічено, з повним освоєнням виділених коштів. Крім того, проводиться поточний ремонт. Наприклад, можна назвати виконане останнім часом по контактно-кабельній мережі. Це — фарбування опор на відрізках: проспект 50‑ліття СРСР — Комунальний шляхопровід, вулиця Краснодарська — Салтівське шосе, проспект Героїв Сталінграда — вулиця Стадіонна — 22‑га лікарня. Пофарбовано кронштейни контактної мережі на проспекті Гагаріна від вулиці Кірова, по вулиці Сумській, на проспекті Правди, кінцевій "Держпром". Відремонтували енергетики електрокабельну лінію по вулиці Федоренковській.

Немало уваги приділяється підготовці до складного періоду спецтехніки: щіткових автомобільних та трамвайних снігоочищувачів, бульдозерів. Зараз згідно з графіком вже розпочато в депо ремонт "сніговиків".

Щодо сезонної підготовки до зими трамваїв і тролейбусів, то згідно з планом вона буде розпочата з 16 серпня і закінчена до 30 жовтня.

Якщо говорити про будівлі та споруди, то зараз проводиться випробування теплотрас підвищеним тиском, визначаються обсяги ремонту і заміни магістралей та запірної арматури. Також складені дефектні акти і накреслено, що слід зробити по заміні м’якої покрівлі. Але фактичні роботи йдуть дуже повільно і особливо по тепломережах і м’якій покрівлі. Головна причина — нестача коштів.

Всі ж роботи з підготовки до зими вимагають немалих затрат. Всього необхідно 11,12 млн. грн. Бюджетом же передбачено на капітальний ремонт трамвайної колії та контактної мережі 1,4 млн. грн. На сьогодні вже профінансовано 0,6 млн. грн. На всі інші роботи потрібні власні кошти. Отож, їх треба вишукувати. І один з найнадійніших і найреальніших джерел для цього є, звичайно, збір виручки. Якщо ми хочемо як слід підготувати рухомий склад і створити нормальні умови для роботи в зимовий період в депо і службах, про це треба турбуватися зараз. Кожен керівник і взагалі кожен трудівник нашого підприємства повинен думати й діяти в напрямі забезпечення виконання намічених заходів. Наша робота і соціально-побутові умови та комфорт на робочих місцях будуть залежати від того, як самі ми їх створимо. Давайте про це не забувати.

В. ВІТЧЕНКО,
головний інженер ХКП "Міськелектротранс"

№53-54 (5211-5212), 5 липня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус
Модели ПС:   Снегоочиститель
Конечные городских маршрутов:   Центральний парк
Улицы и площади:   проспект Байрона, проспект Гагаріна, вулиця Героїв Праці, проспект Героїв Харкова, вулиця Євгена Котляра, проспект Льва Ландау, вулиця Морозова, вулиця Москалівська, проспект Незалежності, проїзд Рогатинський, Салтівське шосе, вулиця Сумська

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.