Новости. Цього могло не бути

Газета "Харківський електротранспорт", 17.04.2004.

Ми багато говоримо про те, що, працюючи на лінії, водії зобов’язані бути передбачливими, тобто "прокручувати" всі можливі варіанти дорожньої ситуації, навіть з урахуванням того, що інші учасники дорожнього руху допускають порушення ПДР, Проте деякі водії ігнорують дані рекомендації.

11 лютого поточного року о 9 год. 55 хв. вагон №425 (2‑го маршруту) Жовтневого депо, яким управляла водій В.В. З*****й (III клас, стаж 2 місяці), слідував по вулиці Першої Кінної армії до станції "Проспект Перемоги". На перегоні "Вулиця О. Невського" — "Вулиця Єлизаветинська" перед перехрестям з вулицею Єлизаветинською допустила зіткнення з автомобілем "Міцубісі", що перед цим обігнав цей трамвай з лівого боку і рухався по трамвайній лінії зустрічного напрямку, а потім зупинився на забороняючий сигнал світлофора.

У результаті цього сталася затримка руху понад годину, деформована задня частина автомобіля (кришка багажника, крила, бампер). Безумовно, водій автомобіля грубо порушив Правила дорожнього руху, п. 11.9. "Забороняється виїжджати на трамвайну колію зустрічного напрямку". Хто винен у вищеназваній ДТП, звичайно, установить суд. Проте хочу зазначити, що якби водій трамвая правильно "спрогнозувала" дії водія автомобіля, то даної дорожньо-транспортної пригоди могло не бути.

А скільки лиха приносить нам такий вид порушення, як перевищення швидкості руху. Це й дорожньо-транспортні пригоди, й пошкодження контактної мережі... І все ж, деякі руховики не розуміють наслідків цього виду порушення.

16 березня поточного року о 10 год. 45 хв., трамвайний поїзд №№333‑334 (27‑го маршруту) Жовтневого депо під управлінням водія Н.С. А*******ко (III клас, стаж 2 роки і 3 місяці) їхав по вулиці Кірова на розворот до "ЮМТу" за направленням диспетчера станції "Льва Толстого" Т.В. Т**ч. При виконанні лівого повороту на вулицю Плехановську зійшли з рейок другий візок другого вагона і другий візок першого (праворуч). Під час сходу трамвайний поїзд зіткнувся з трьома автомобілями, що слідували з боку проспекту Гагаріна у напрямку майдану Повстання.

У результаті цієї ДТП — двогодинна затримка руху. До того ж три автомобілі мають пошкодження. А причина одна: перевищення швидкості руху водієм трамвая при проїзді спецчастин колійного господарства. Саме через це наше підприємство втратило певну суму виручки, що в свою чергу впливає на дотримання строків виплати заробітної плати, придбання запасних частин для рухомого складу, ремонту колій, контактної мережі тощо.

С. ЛОШАК,
заступник начальника служби безпеки дорожнього руху підприємства

№29‑30 (5177‑5178), 17 квітня 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Происшествия
Единицы ПС:   Tatra-T3SU #333, Tatra-T3SU #334, Tatra-T3M #425
Городские маршруты:   Тм2, Тм27
Улицы и площади:   вулиця Гольдбергівська, вулиця Молочна

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.