Новости. Наш музей викликав інтерес

Газета "Харьковские известия", 17.04.2004.

Наш колектив наближається до славної історичної дати — 100‑ліття харківського електричного трамвая. Зростає і в харків’ян інтерес до цієї події. Організація ветеранів Комінтернівського району протягом останніх чотирьох місяців двічі проводила День ветеранів у Народному музеї історії ХКП "Міськелектротранс". А в передостанній день березня тут знову ж таки відбулося засідання районної ради ветеранського осередку.

Перед оглядом музею заступник генерального директора підприємства В.Д. Громикін детально ознайомив гостей із станом справ в трудовому колективі. До речі, ця інформація зацікавила присутніх і вони жваво задавали питання, на які одержали вичерпні відповіді. Та особливе захоплення викликала розповідь завідуючої музею В.В. Пафик про історію розвитку трамвая, починаючи з конки. Екскурсія по залах з демонстрацією макетів, документів, фотознімків, зібраних за десятиліття, не могли залишити нікого байдужими. Дехто з ветеранів дивувався, що проживши у Харкові багато років, не знав про існування такого цікавого музею.

Добре й те, ще зараз стараннями завідуючої і за підтримки керівництва підприємства, ведеться оновлення експозиції і поповнення документами історичної скарбниці. Зокрема, мова йде про вивчення долі нашого колишнього працівника генерала М.І. Потапова.

Ветерани району гаряче дякували за увагу.

Г. ШАКІН,
голова ради ветеранів ХКП "Міськелектротранс"

№29‑30 (5177‑5178), 17 квітня 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.