Новости. Мета – збереження історичного минулого

Газета "Харківський електротранспорт", 15.05.2004.

Невмирущий той народ, котрий не забуває свого коріння та своєї історії. Ось і ми, харківські електротранспортники, пам’ятаємо своє минуле, етапи розвитку. І у цьому, безумовно, допомагає Народний музей історії нашого підприємства. Сотні його експонатів — це яскраві свідчення майже вікового шляху, пройденого багатьма поколіннями наших працьовитих і талановитих попередників. Їх обличчя дивляться на нас із фотографій, неначе запитують про те, чи не втрачені давні традиції електротранспортників, чи є у нас енергія для подальшого руху вперед.

Нині, напередодні 100‑літнього ювілею харківського електричного трамвая, багаті фонди музею активно використовуються для пропагування історії нашого підприємства. У багатотиражній газеті "Харківський електротранспорт" постійно друкуються матеріали, присвячені цій важливій тематиці. Вони ілюструються оригінальними фотознімками, котрі дають читачам можливість побачити електротранспортників минулих поколінь, відчути нерозривність традицій.

Також чимало робиться для оновлення музейної експозиції. Останнім часом тут з’явилися такі стенди, як чорнобильський, історичних назв підприємства, чичибабінський куточок. До музею надходять і нові експонати: фотознімки, книги, документи, які висвітлюють ті чи інші аспекти життя нашого багатотисячного колективу.

Ще один важливий напрям у роботі Народного музею — виховання у дітей любові та поваги до електротранспорту. Тільки останнім часом з історією нашого підприємства познайомилися учні середніх шкіл №164 та №151. А учні школи №20 навідуються до музею досить часто.

Нещодавно до історичної скарбниці ХКП "Міськелектротранс" завітав і кореспондент газети "Вечірній Харків" О. Столбецов. На запитання, чи сподобалася йому експозиція, він відповів коротко: "Просто вражає!». Гість же із Австрії і фанат міського електротранспорту на ймення Герхард, написав у книзі відгуків: "Бажаю і музею, і трамваю Харкова всього найкращого!"

А завершити цю невеличку розповідь мені хочеться щирими словами вдячності на адресу адміністрації та профкому ХКП "Міськелектротранс", завдяки турботі котрих наш музей продовжує працювати, виконуючи таку важливу для людей функцію: збереження історичного минулого.

В. ПАФИК, завідуюча Народним музеєм історії ХКП "Міськелектротранс"

На знімку: у музеї підприємства — школярі.

Фото О. Зайцевої

№37‑38 (5185‑5186), 15 травня 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.