Новости. Чи вдягають у харківській підземці та наземному транспорті маски — репортаж

Суспільне UA, 14.08.2020.

Відмову вдягати маски у міському громадському транспорті санлікарі та епідеміологи називають однією з головних причин поширення інфекції та зараження людей коронавірусом у Харкові.

У п'ятницю, 14 серпня, вранці кореспонденти Суспільного побували на станціях метро "Університет" та "Держпром", а також на зупинках автобусів і тролейбусів поряд з ними.

Без масок або респріраторів на станціях метро — помітна частина пасажирів. Дехто вдягнув маску формально, і вона закриває нещільно або взагалі не закриває ніс чи рот.

Серед таких — пенсіонери Микола та Володимир. На станцію "Держпром" вони приходять грати в шахи, мають маски, але не вдягають їх.

— Я у це взагалі не вірю, це все вигадка... - Вірус? - Так, це все вигадка, — пояснює Володимир Гриволоденко. Його партнер підтримує:

— Маски маємо — через те, що метро вимагає, щоб ми всі ходили у масках. Інакше вони зачинять метро.

Водій автобуса в очікуванні пасажирів на кінцевій зупинці сидить за кермом без маски. На питання відповідає, що це тимчасов — дихає киснем, поки відкриті двері. Коли в салоні заходять пасажири, вдягає маску сам і від них вимагає:

— На вулиці стоять без масок, заходять — зразу маски одягають.

Епідеміологи нагадують правила, які знижують ризик зараження у танспорті:

"Рівень захворюваності залежить від свідомості громадян. І варто носити маски, руки мити, дотримуватись соціального дистанціювання", — перераховує правила головна санлікарка Харківської області Любов Махота.

Карантинні обмеження в країні діють пять місяців. Відповідо до правил, пасажири та працівники громадського транспорту забовязані носити засоби індивідуального захису. За ігнорування передбачений штраф, розповідає речник патрульної поліції Дмитро Гайдук, від 17 до 34 тисяч гривень.

URL оригинала: https://suspilne.media/55541-ci-vdagaut-u-harkivskij-pidzemci-ta-nazemnomu-transporti-maski-reportaz/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Троллейбус, Автобус
Линии метро:   Салтівська лінія, Олексіївська лінія
Станции и объекты метро:   "Університет", "Держпром"
Единицы ПС:   БАЗ-А079.14 #AX0866AA, ЗИУ-682Г-016-02 #3318, ЛАЗ-Е183А1 #3410
Городские маршруты:   Тб2, Тб17, Аб33, Аб97е
Улицы и площади:   проспект Незалежності, майдан Свободи

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.